Hemlängtan och bästa köpen i Ullared

I söndags var jag till Ullared med syrran och brorsornas sambos – ”svägerskorna”.

Denna gång var det inte lika folktomt som i januari, men det var inte helt odrägligt. Men nu är ju jag en sån person som inte riktigt gillar mycket folk så jag har svårt för att strosa utan vill helst stressa mig igenom varuhuset.

Dessutom får jag alltid en sån hemlängtan när jag är iväg nånstans! Jag har i princip alltid varit sån. När jag var liten längtade jag efter mamma (och resten av familjen.) Jag minns när vi i sexan åkte på klassresa till Vemdalen. Vi skulle vara borta en hel vecka! Det var hemskt och när jag ringde hem så började jag alltid att gråta.

Inte var det bättre i trean på gymnasiet när vi åkte på klassresa till Prag. Mina klasskompisar roade sig och var glada, men på mig strömmade tårarna från kinderna när vi gick längs gatorna. Jag hade en sån fruktansvärd hemlängtan!

Sen har det varit bättre under en tid, men nu när jag har barn har min svåra hemlängtan kommit tillbaka. Nu är det Pappsen och Barnet jag saknar (ja, och dig också såklart, mamma 😜)! Jag tycker att Pappsen, Barnet och jag har så lite tid tillsammans så jag mår dåligt över att ge mig av ifrån dem frivilligt.

Men om man bortser från min hemlängtan så var det en väldigt trevlig dag!
Det är kul att göra något med tjejerna, roligt att fynda lågpris och den asiatiska buffén vi äter till lunch är himmelsk!!

Nu är ni såklart nyfikna på vad mina bästa köp blev den här gången!

IMG_4553.JPG
Eftersom jag gillar att baka men inte är så bra på att göra snygga bröd tänkte jag prova jäskorgar!

IMG_4552.JPG
Jag är också förväntansfull på dessa baguettplåtar!

IMG_4551.JPG
Jag har fått för mig att jag ska ha en alldeles egen mugg här hemma. Men eftersom det var så billigt köpte jag två!

.

IMG_4556-1.JPG

IMG_4554.JPG
Det är alltid roligt att köpa kläder och saker till Barnet.

IMG_4557.JPG
Det känns inte alltför länge sen jag köpte 60 hårsnoddar från Rusta. Nu är de i alla fall spårlöst försvunna och jag försöker med ett gäng på 80 stycken istället.

IMG_4555.JPG
Sen köpte jag stövlar på Skokanonen också.

IMG_4559.JPG
Och med tanke på min ständiga saknad efter de där hemma var det inte så konstigt att den här kylskåpsmagneten fick följa med hem..

11 tankar om “Hemlängtan och bästa köpen i Ullared

 1. Jag förstår att du längtade hem. Jag har förstått att många åker dit som en kul grej och gör sina årsinköp av strumpor osv. En släkting har rentav varit med på tv (!). Jag förstår inte det. Jag äcklas av tanken på Ullared och hoppas att jag aldrig åker dit. Åka miltals (onödig miljöbelastning) och sedan köa för att komma in i en butik; skulle inte tro det. Där säljs nog många miljö”farliga” varor dessutom. Nej, gynna de lokala butikerna.

  • Jo, visst borde man gynna lokala handlare! Jag tycker att det är bra att köpa vinterkläder och sånt till Barnet på Ullared eftersom man sparar mycket då, annars får man nog se det som en ”semester”-resa… Mindre miljöbelastning än att flyga till Thailand, men kanske inte riktigt lika exotiskt. 😉

 2. Åh vilka fina köp du gjorde i Ullared! Jättefina kläder till barnet och en underbar skylt 🙂
  Jag har varit i Ullared en (1) gång tillsammans med mina fina flickor, en jättetrevlig dag och jag vill gärna åka dit nån gång igen!
  Hemlängtan är svårt, vi är nog väldigt familje- och hemkära allihop i våran familj. 🙂 🙂

  • Han fick en jättefin vinteroverall också, och fler kläder förstås. Skönt att ha laddat upp lite! Vi får åka till Ullared fler gånger med dig!
   Jo, vi är nog ganska familje- och hemmakära. Och det är ju tur att man trivs så bra med sin familj att man helst är hemma med dem! 😄

 3. Fina saker du fyndade! Jag tycker vi hade en jättebra dag! Kul med billig shopping, men minst lika trevligt att göra en utflykt med några man tycker om!

 4. Fina saker du köpte 🙂 (Stövlarna ser så sköna ut) En sån söt Alfons-jumper till Barnet ❤ Har varit på Ullared en gång…skulle gärna åka dit en gång till med maken. fast jag har svårt med köer o. mycket folk. Vill gärna handla snabbt och rationellt 😉 Din hemlängtan förstår jag precis…likadant var gång. Roligt att åka bort…skönt att komma hem.

  • Det är katt-stövlar, säger Barnet. De är så lena inuti att de känns som att klappa en katt! 😄

   Pappsen skulle ringt dig ikväll men vi slocknade i soffan båda två. Nu sover Pappsen i sängen men jag är pigg och hungrig… 😕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s