Bästa köksredskapet?

Än så länge ingen bebis… Men det är ändå skönt att få vara ledig nu när solen skiner! Det nog mer vår än vinter ute nu. Underbart med blommorna som tittar fram i trädgården och fåglarna som kvittrar!

Ofta påminner vädret och årstiderna om saker man gjorde sist det var sånt väder ute. Själv kommer jag att tänka på syrrans och mitt hemmaspa förra året. Vi satt i mitt uterum med vårblommor på bordet, chokladsmask i ansiktet och grön smoothie i glasen. Syrran hade med sig jordgubbar och nutella som extra lyx. Det var härligt! Smoothiesen var fullproppad med nyttigheter och ändå riktigt god! Jag hade tänkt att göra den fler gånger men än har det inte blivit av.

IMG_3114

IMG_3115Jag tror att jag är en smoothie-människa, men det har bara inte riktigt blommat ut än….

Förr gick jag igång på kläder och hittade alltid massor som jag ville ha när jag kollade modesidor på nätet. (Jo, jag gillar kläder nu också men numera hittar jag sällan nåt som jag vill ha.) Idag går jag mer igång på rengöringsmedel och köksredskap. Eh, jo, men det är väl bra att ens intressen följer åldern?

Det finns med andra ord många köksredskap som jag skulle vilja ha, men högst upp på önskelistan står nog ändå en råsaftcentrifug eller juicemaskin!

502700Foto från http://www.culina.se

Vem vill inte vara den där reklam-fräscha mamman med snygg hy som stiger upp på morgonen och fixar färsk juice till hela familjen?

Jag vill.

Jag ska stå där i mitt välstädade kök som doftar av rengöringsmedel, pussa barnen godmorgon och stå redo med söndagsfrukosten. Och Pappsen får vara med och steka bacon förstås, så det inte ser alltför illa ut med jämställdheten.

Vad står överst på din önskelista till köket?

Eller har du redan en kökspryl som du är väldigt nöjd över?

Detta hade vi i våran goda super-smoothie!

Grön smoothie

Äppeljuice
fryst bladspenat/grönkål
fryst mango
gurka
gröna vindruvor
limesaft
färsk mynta

Lime och mynta förde tankarna till en fräsch och nyttig mojito…. Mums!

6 tankar om “Bästa köksredskapet?

 1. Härliga bilder, Lina ❤ Apropå råsaftcentrifug: min kompis har en som hon vill sälja; hon använder den inte och den bara står där. Använd 2-3 ggr 🙂 Jag har själv druckit smoothies ett par 3 ggr bara 😉 Långsam i starten är jag. 😉 I somras drack jag en mango-smoothie. Jättegod! Har också gjort jordgubbssmothie själv…lite syrlig, för jag ville inte söta för mycket. Men det är det syrliga jag gillar!! Hoppas jag kan komma igång, med att göra fler smothies 😉 Min favvo-pryl i köket…många 🙂 Kanske mjölkskummaren??? P.S. Ni är väldigt söta i era chokladmasker…så lika också ❤

  • Mango-smoothie lät gott! På somrarna är jag lite duktigare på att göra smoothies, har också provat med jordgubbar då. Fast jag frestas gärna att slänga i lite glass också så då blir de inte så nyttiga… 😉

   Jag tror jag kan gissa vilken kompis det är. 😉 Jag kan fundera på saken. 😀

   Tack, jo vi blev fina i våra chokladmasker! 😜 Det var skönt!

 2. Jag har en råsaftscentrifug som mest bara samlar damm, tycker det är jätte jobbigt att rengöra den när man gjort en omgång.
  Förutom Perkolatorn så är nog min favoritmaskin diskmaskinen, lat som jag är.

  • Jo, jag gillar ju inte heller det där med att rengöra grejerna sen… Så risken är ju att de mest blir ståendes! Eller att barnen möts av en arg, stressad mamma och ett kladdigt kök. 😉

   Diskmaskin är bra! Det var det första jag köpte när jag fick heltidsjobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s