Projekt övervåning och trapp

Vi började att renovera övervåningen i somras. Först ut var Barnets rum och sen vårat nya sovrum. Sen hade vi allrummet kvar som kändes besvärligt och som drog ut på tiden. Vi visste inte riktigt hur vi ville ha det och hade inte så mycket tid över att renovera på.

Till slut blev det ändå någorlunda klart så att vi kunde flytta upp innan Lillan kom.

Jag gör en del narr av Pappsen men i renoverings-sammanhang är han den helt klart drivande och den som ser framför sig hur allt ska bli. Det är också han som gör allt arbete själv (förutom tapetsering som en målare gjort.)

Jag är den som väljer och sållar mellan hans idéer.

Så här såg det ut innan.

Så här ser det ut nu. Vi satte ljus panel i taket och la in mörkt golv.

DSC_1024

 

Väggen bakom tv:n blev fondvägg i svart träpanel med små spotlights över. Pappsen är överlag väldigt förtjust i spotlights.

DSC_1032DSC_1040DSC_1051 Vi valde en tapet som efterliknade en ljus träpanel och kände att det kunde bli bra eller jättedåligt. Både vi och målaren var rädda att det skulle bli alldeles för mycket strukturer och träkänsla i rummet. Dessutom fick Pappsen och jag ett infall och ville att tapeterna skulle läggas horisontalt.

DSC_1015

Som väl är blev vi jättenöjda! Vi tycker att den följer rummet bra och att det inte sticker ut för mycket.

Men fortfarande har vi en del kvar.

Trappan är påbörjad men inte klar. Från början var den helt i lackad furu och med brun filt på trappstegen.ruttrapp

Nu har vi målat en del vitt och satt upp en ny ledstång.

DSC_1018

Vi har tagit bort brädorna ut mot nedervåningen så det ska ersättas med något. Trappstegen ska göras i ordning med nån form av trapprenovering.

När vi planerar våra renoveringar brukar vi leta inspirationsbilder på nätet tills vi vet vad vi gillar.

Här är till exempel ett foto från http://www.lundbergs.com.


Det är ungefär nåt sånt vi har tänkt oss, men kanske med stående stänger. Och så har vi inte riktigt bestämt om vi bara ska måla räcket på övervåningen vitt eller om vi ska byta ut det mot en glasskiva.

Det är i alla fall väldigt skönt att vi har kommit så här långt! Huset känns mycket trevligare och förstås större nu när vi använder övervåningen ordentligt! Och det är fantastiskt att få det fräscht och fint!

DSC_1034DSC_1043

9 tankar om “Projekt övervåning och trapp

  1. Ni har båda väldigt bra smak 🙂 Och allrummet uppepå blev perfekt…sovrummen också! Jag gillar trappräcket på bilden. Blir spännande att se vilket det blir i slutänden! Så fint ❤ 🙂

    • Ja, vi har som sagt ganska lika smak men också lite olika. Pappsen gillar mörkare och modernare och jag ljusare och mer lantligt. När vi kommer överens om nåt vi båda gillar brukar det funka bra. 😃 Här fick Pappsen äntligen igenom mörka golv som jag inte ville ha på nedervåningen. Det blev fint. Han är duktig, Pappsen. ❤️

  2. Superfint! Det där med filt i trappan är inte så dumt när man har barn. Det blir helt klart mindre halkigt, så man måste inte vara jättesnabb, med att ändra just det. Man kan alltid skylla på barnen, precis som att det är deras fel att det är stökigt också… 😉 ”Hur jag än plockar, så är det leksaker överallt” ja du vet…

    • Tack! Jo, det finns fördelar med filten! Den tar upp åtminstone en del av gruset som Ragnar tar med sig in, innan han hoppar upp i sängen också. Vi borde såklart ha dörren till sovrummet stängd och överkast på, men med barn i huset som öppnar dörrar och river överallt så… 😉😉

    • Tack! Ja, det blir fint. Före-bilden här var från prospektet så den är dessutom mycket ljusare och snyggare än vad det egentligen var innan. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s