Vilse i pannkakan 1


Jag har så svårt för det här med att vända på saker och ting i huvudet, se vägar framför mig, lokalsinne och så. Vägen från min lilla by har jag kört på 1000-tals gånger och borde kunna redogöra för minsta sväng, ändå vet jag inte vart saker ligger i förhållande till varandra. Vilket hus som kommer före och efter, och om jag ska ta in på nån avtagsväg får jag varje gång fundera:

Har jag missat den? Jag har nog missat den. Nähä, där kom den.”

 Jag skulle klassa det mer som ett funktionshinder än som ”dåligt lokalsinne” för det är verkligen ett handikapp!

Jag hade tänkt att komma med några exempel, men är rädd för att det kan bli ett för långt inlägg, så jag kör flera kortare istället. En del kanske väldigt korta, men så får det vara.

Många gånger har lokalsinnet ställt till det för mig när jag har börjat på nya jobb. Att komma till en helt ny lokal och förväntas hitta är rent hopplöst och stressande, särskilt om man är ung och osäker redan från början.

När jag var på mitt första jobb inom äldrevården hade jag ett riktigt sjå med att inte villa bort mig!

Allra första gången jag var där hittade jag inte ens ut! Det var ändå bara en lång korridor med ett trapphus i mitten och en korridor som vek av mot fikarummet på ett ställe, så någon direkt labyrint var det inte tal om.

Men jag gick korridoren upp och ner, upp och ner utan att hitta trappan. Jag vek av mot fikarummet och fick vända tillbaks igen, och då visste jag inte från vilket håll jag hade kommit och så tog jag förmodligen samma sväng tillbaks igen.

De första vändorna hälsade jag glatt på personalen som jag passerade gång på gång, men till slut gick jag med blicken stadigt riktad framåt och försökte se ut som att jag visste vad jag höll på med… Jag var bara 16-17 år så jag hade inte vett nog att be om hjälp.

Till slut genomskådade personalen mig så klart och så kom de och ledde ut mig.

Så, ja det var ju ett bra första intryck…

Jag var där i perioder under flera år och det tog nog ett par år innan jag säkert klarade av att hitta vägen till fikarummet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s