Trädgård 237 och nässelutslag

Det är svårt att känna att jag har nåt intressant att säga i dessa tider. IS fortsätter med sitt fruktansvärda vansinne, folk flyr för sina liv och jag känner att jag vill berätta att jag bakar muffins, liksom.

Men bloggen är ju lite av en fristad också, så är det ju tänkt.

Nu på kvällarna när barnen har lagt sig har jag fixat i trädgården också. Jag har blivit en sån nörd. När Pappsen är i garaget, barnen sover, mörkret faller och kylan kommer krypandes så borde jag väl sätta mig i soffan och titta på Idol, som vanligt folk? Istället smyger jag ut i trädgården och kantskär rabatter. Jag kan liksom inte hålla mig borta. Pappsen hörde ett mystiskt ljud häromkvällen och gick ut från garaget och tittade. När han såg en spade glänsa i mörkret brast han ut i skratt och jämförde mig med Jack Nicholson. Han sa att en trädgård har samma effekt på mig som det där hotellet har på Jack Nicholson i The Shining.

Vilken trevlig jämförelse.
Bara arbete och ingen lek gör Lina till en tråkig flicka

  Många kanter är det som ska fixas!

Fast egentligen är vi sjuka hela familjen nu. Lillan har sin första förkylning och hon är verkligen rejält snuvig. Barnet börjar må bättre men Pappsen och jag är halvvissna.

En tur till svampskogen idag resulterade i nässelutslag hos Barnet. Jag vet inte om det var själva infektionen som utlöste det men på väg hem i bilen började det klia jättemycket på honom, så jag trodde att nån insekt hade krupit in under kläderna. Jag stannade och tittade och såg några utslag men ingen insekt. När vi kom hem hade han massor av små röda prickar och var lite svullen om både läppar och ögon. Stackarn! Jag baddade honom med potatismjöl och lite senare ville han bada och på några timmar hade det mesta släppt. Själv fick jag ett migränliknande anfall och gick och la mig med Lillan, men det släppte också sitt värsta grepp sen. Men det håller mig borta från rabatterna ikväll!

Nu ska Pappsen och jag försöka ta en lugn kväll och koppla av i höstmörkret.

PS. Mitt bästa muffinsrecept kommer.
Foto från http://www.theguardian.com

2 tankar om “Trädgård 237 och nässelutslag

  1. Jag tycker det är härligt att ha en egen hobby…du vet ju min 😉 Och att du gör så fint i er trädgård är väl underbart. Att bli så helt ”uppslukad” av en hobby/arbete….det är väldigt speciellt för kropp och själ! Undrar vad Barnet fick utslagen från? Det kanske vi aldrig får veta. Om det inte händer igen 😦 Krya på er allihopa…försöker göra detsamma här också. P.S. Bilden på Nicholsson är riktigt läskig…hoppas jag inte drömmer om Shining inatt 😉

    • Ja, det är väldigt roligt att ha en hobby och att få i alla fall ganska mycket tid att ägna mig åt den! Blir ju mycket roligare när jag vistas mycket i trädgården, mot när man jobbar.
      Vet inte vad utslagen kom sig av. Kombination av flera saker kanske. Det hjälpte nog till att han var förkyld.

      Ja, fy för Shining! Den är så otäck! Hoppas du inte fick mardrömmar. Jag googlade om filmen när jag skrev detta och bara att läsa om den gjorde mig riktigt rädd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s