Vad faller vi för egentligen?

Trots mina klumpiga raggningsförsök tidigare i livet så blev jag ju, kors i taket, stadgad ändå. Jag vet inte helt säkert vad det var Pappsen föll för.

Jag tänker lite på det där, vad män och kvinnor faller för hos varandra. Vi kvinnor har väl en tendens att gilla män som är bra på det de gör. Sparka fotboll, spela gitarr, meka bil… det kan vara lite vad som helst. Ja, inte som att man blir knäsvag av att se någon läsa ut en bok snabbt kanske, men nåt lite manligt som de gör med självsäkerhet.

Om männen fungerar likadant, vad för kvinnligt ska vi göra då för att få hjärtan att hoppa? Rulla köttbullar fort?

Nä, jag tror inte det. I ett parförhållande kan det visserligen leda till den där vanten som hamnar på ryggen, som jag skrev om en annan gång, men det är ett annat fenomen, tror jag.


Män verkar snarare tycka att det är attraktivt med kvinnor som är bra på mansdominerade områden, i alla fall lantis-killarna som jag är omgiven av. Tjejer som hoppar upp i en stor lastbil, kör rally och såna saker, det verkar få karlarnas pulser att skena.

Där har jag alltid legat risigt till, även när jag var ung och fräsch. Det är garanterat inget hjärta som har slagit extra fort av att se mig skutta förbi på fel växel i min gamla Skoda felicia. Men jag gjorde klart för Pappsen på ett tidigt stadium att om han ville ha någon som var bra på allt som han var bra på, som att skruva i garaget, dricka öl och hantera verktyg, ja då var det kanske enklast att han flyttade ihop med någon av sina kompisar. Och så blev det ju inte utan istället sitter vi här åtta år senare med två barn och kompletterar varandra ganska bra.

Och det jag egentligen föll för hos Pappsen var att han hade ett ganska mjukt sätt. Att han hade lätt för att säga trevliga saker och inte körde med någon macho-stil. Han var liksom hygglig.

Kommer du ihåg vad det var som fick dig att falla för din partner?

8 tankar om “Vad faller vi för egentligen?

 1. Jag föll för mjuka händer som smekte mitt hår i en romantisk tryckare! Suck! 😍 Nyttigt att tänka tillbaks ibland!

  Han föll för att jag var och handlade ingredienser till en tjälknul när vi sågs i affären. Tyvärr visade det sig sen att mina matkunskaper inte var så mycket att skryta över! 😏

  • Åh, då förstår jag att du föll! Ja, jag kände det med, att det är nyttigt att tänka tillbaka ibland. 😉

   Pappsen hade presenterat sig för mig på ett par fester utan att jag egentligen la märke till honom, men rätt vad det var när du var inne på kiosken och jag satt i bilen och väntade stannade han till utanför sin lägenhet och jag skymtade honom och DÅ tyckte jag att det var nåt speciellt med honom. Att han var söt, hade en klädstil och en stil överhuvudtaget som kändes som min typ. Fast på tok för ung! Men folk runtomkring mig sa att åldern inte spelade nån roll och så småningom blev jag varse att den inte gjorde det. ❤️

   Haha, men du lagar ju urgod mat! Jag håller på och fånar och lägger ut på instagram och provar recept till höger och vänster men i slutändan tror jag nästan att du lyckas bättre med matlagningen än vad jag gör. 🙈

   • Fånar dej? 😄 Ha ha! Det gör du väl inte?! Du är så modig och testar och experimenterar, då kan ju inte allt bli dundersuccé! Jag kör mina säkra kort, några få rätter som går om och om igen… 😏

   • Jag önskar ibland att jag också kunde köra på säkra kort, åtminstone när vi ska ha besök. 😄 Det är som med trädgården. Jag blir besatt och går all in men vem är det som får de största solrosorna? 😁

 2. Jag föll för hans ögon och hans silvergråa (?) hår…fast han är yngre än mig. Det sa ka-booom i hjärtat och det var det ❤ ❤ Sen är han ju så lugn och snäll också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s