Magsjuka igen

Det känns som att sjukdomarna som brukar härja på vårvintern inte riktigt har släppt sitt grepp än. I helgen har vi brottats med både magsjuka (Barnet och jag), förkylning (Lillan) och nån slags mycket svår förkylningsinfluensa (Pappsen, kan vara manlig förkylning också).

Man kan inte nog beklaga sig över hur jobbigt det är att vara sjuk som mamma, när man har barn som man måste orka ta hand om också. Även om barnen är sjuka har de en tendens att vara lika rastlösa som vanligt, bara mer gnälliga. I alla fall mina barn. Och försöker man lägga sig ner i soffan tycker barnen att det är jättekomiskt och ser det som en signal för bus. Så med huvudvärk, illamående och ont i magen får man ett barn som slår en kudde i huvudet på en bara för att det är kul och en som studsar på magen i hopp om att man ska riva av Prästens lilla kråka.

Samtidigt kan Pappsen ligga ostörd i andra soffhalvan och stolt framföra att han lyckats läsa ut en bok på bara ett dygn. Jaha, grattis. Själv slutade jag i min bok efter ett par sidor eftersom Barnet ständigt avbröt och ville fråga nåt och Lillan bara försökte sno boken och slå ihop den.

Ja, de är roliga de små trollungarna.

Dessutom är det lite typiskt att vi blev sjuka nu eftersom jag hållit Barnet hemma från förskolan bara för att vi skulle slippa magsjuka och annat trams! Kanske beskyller man förskolan lite väl lätt så fort barnen är sjuka? Få människor är väl så noga med hygienregler och karantän som småbarnsföräldrar! Man törs ju inte annat i rädsla att bli uthängd på Facebook eller nåt… Och det är väl bra.

(Det är lite samma syndrom som att jag knappt vågar lämna barnen i bilen två minuter med alla rutor öppna en kall och blåsig höstdag. Inte för att jag tror att det är nån fara för barnen, men man ser liksom det där Facebook-drevet framför sig.)

7 tankar om “Magsjuka igen

 1. Hoppas ni alla kryar på er….fort….fort!!!! ❤ Lagom till Midsommar ❤ Förstår att det är jobbigt! Varför det ska vara värre för en Mamma att vara sjuk, kan jag inte förstå. Mammor behöver också vila….men icke 😦 Det fick inte jag heller (på min tid som småbarnsmamma) Suck!!!! Krya på er nu ❤ ❤

  • Tack! Vi är mycket piggare idag så till midsommar är vi nog fräscha igen! Som tur är! 🙂

   Ja, barnen är lite mer vana vid att se Pappsen vila i soffan så det blir inte lika roligt när han gör det. Men nu börjar de vänja sig vid att jag vilar också, så jag har fått vara något mer ifred. Fast de passar på att röja järnet när jag är lite ouppmärksam… Så det blir surt efteråt men det är det värt ibland.

   Nä, ibland är det hårt att vara småbarnsmamma. Man får bita ihop… i ett antal år… 😉 så blir det väl bättre sen. 🙂

   • Jag kräktes ju bara natten mellan fredag och lördag, det var värre för Barnet. Bara jobbigt när man aldrig riktigt får vila ut.

 2. Ja så dumt att man ska vara rädd att bli uthängd på forumet ifall man gör nåt som nån annan tycker är fel. 😬 😂Sociala medier är bra på många sätt, men idag har folk koll sån koll på varandra! Tänk så skönt att vara i sin egna bubbla och göra det som man själv tror är rätt. Inte det som man tror andra tycker är rätt. Sköt dig själv och skit i andra!! 👍🏻😀
  Skönt att ni är piggare idag!

  • Ja, eller hur! 😄👍 Jag tror ju inte att man är dummare än andra så om man gör det man själv tror är bäst så är det nog bra! 😄

 3. Ni har ett par dagar på er till Midsommarafton. Hoppas att ni piggnar till …
  Det verkar vara en”sjuklig” försommar. Min gubbe har varit krasslig i 2 veckor. Mitt i förkylningen fyllde han 60 och skulle få en aktivitet i present. Han fick köra ”stora maskiner”. Han såg oförskämt pigg ut när han fick gräva grävskopa, men så fort vi skulle åka hem och kom in i bilen igen kom hostan tillbaka. Kanske är det detta som är ”manlig förkylning” … hehe

  Nog har man ögonen på sig alltid, på ett helt annat sätt idag jämfört med förr. Misstag kan spridas på en millisekund när bildbevis sprids över nätet. Det som är så otäckt är att man inte kan skydda sig. Bilder tas överallt, och rätt vad det är finns man med någonstans, vare sig man själv är aktiv i medierna eller inte.
  Och som det är kan jag förstå att sådant kan hända för det går inte att förhindra. T.ex. … tänka alla turister som vill ta kort på platser man kommer till, och naturligtvis vill man dela med sig av trevliga upplevelser. Det är ju hela tanken med dagens sociala medier. Men jag minns hur svårt jag hade att ta bilder på Ale stenar när jag var där för 2 år sedan. Vi åkte t.o.m. dit 2 ggr för att ge det en extra chans. Hur jag än gjorde så kom det någon person med på bilden, och så blir det ju på attraktiva platser …
  Svårt det där. Man kan aldrig känna sig säker …

  Med eller utan kamera … jag hoppas att ni får en trevlig midsommar … 🙂
  Kram

  • Tack! Tyvärr så kräktes Pappsen igår så nu fick vi gå i karantän igen! Så våran midsommarfest här hemma blev inte av, jättetråkigt!! Men vi får försöka att ha det lite trevligt här hemma ändå. Förhoppningsvis är Pappsen lite piggare då också.

   Jo, de har en tendens att piggna till när det händer nåt kul, karlarna. 😁 Annars kan de vara så väldigt ömkliga och behöva uppassning, minsann. 😉 Men vad roligt för honom att få gräva grävskopa!

   Jo, ”allt” hamnar på nätet idag. Det kan bli lite svårt om man inte vill finnas med av olika anledningar. Bra att ta hänsyn så man inte lägger ut foto på okända människor.

   Hoppas att du får en fin midsommar!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s