När mammaledigheten är över

Jag har nästan jobbat i en vecka nu.

Redan.

Samtidigt känns det som att jag har jobbat i ett helt liv. Som att mammaledigheterna bara har varit nåt som flimrat förbi lite grand.

Det känns konstigt att vara på jobbet en så stor del av dagen och att plötsligt inte vara så mycket med barnen. Men mest konstigt är det att det inte känns så konstigt ändå. Det går så naturligt för oss alla i familjen. Det är svårt att förklara. Jag vill ju av hela mitt hjärta att det ska gå bra för mig på jobbet, bra för Pappsen med barnen och bra för barnen med Pappsen. Samtidigt har jag nästan skalat av min identitet nu under mammaledigheten till att ”bara” vara mamma. Och då blir det nästan som en liten kris när man upptäcker att man är utbytbar. Och jag blir nästan lätt förfärad över att jag går och pratar och jobbar och skrattar och finner mig väl tillrätta på jobbet utan att tänka på barnen hela tiden heller.

Nu är det ju sin egen pappa som barnen är hemma med så det är klart att det inte är så stor grej ändå, de är ju så klart vana vid honom. Det är mer att jag inte brukar vara ifrån dem så länge. Men jag känner att det var dags för oss att skifta roller nu. Det känns rätt att jobba nu och låta Pappsen vara hemma-man.

Idag ska jag inte gå och lägga mig 8.30 heller så kanske det känns som att dagarna efter jobbet blir lite längre med.

Helgen som bara swishade till.

4 tankar om “När mammaledigheten är över

  1. Vad skönt, Lina, att du kan ”slappna av” lite på jobbet och inte tänka på barnen hela tiden. Ja, nu menar jag inte slappna av med själva jobbet! 😉 Där är säkert massor att göra!! Men så bra, att det funkar så fint med jobbet och barnen och Pappsen och livet just nu!!! Härligt 💜💜

    • Ja, det är toppen att det funkar hemma och på jobbet! Annars vore det inte nåt vidare. På ett sätt är det lite ”smekmånad” nu innan dagisstart! 😊

  2. Så väl jag känner igen känslan! Mamma (farmor/mormor)-rollen är härlig och viktig 🙂
    Men skönt och värdefullt att ha en yrkes-roll och alldeles egen identitet…………….barnen växer……..vips så är dom flygfärdiga. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s