Om du fick drömma fritt

Jag tänker ibland på att vi som lever idag har sådan tur att vi har så många jobbmöjligheter. Det finns hur många olika slags jobb som helst att välja bland och vi har verkligen chans att hitta något som passar oss.

Tänk förr när nästan alla fick livnära sig på att bruka jorden. Någon som sitter framför sitt dataspel och dricker jolt cola idag skulle ha varit tvungen att gå med plogen bakom oxen medan hela familjen varit beroende av hans färdigheter som jordbrukare. Det är svårt att föreställa sig!

Och jag tycker att jag är ganska skärpt, men om jag hade behövt leva som samlare eller jägare hade det nog sett annorlunda ut. Med tummen mitt i handen hade jag nog varit en usel jägare, och med mitt lokalsinne skulle jag väl gått vilse jämt med mina bär så att folk skulle tycka att jag bara verkade allmänt koko varje gång de fick göra eftersök på mig.

Nä, det är tur att vi idag har chans att utveckla det vi är bra på och att andra får se oss i våra rätta element.

einstein

Dessutom är vi ju mer benägna att byta jobb nu än vi var för bara ett par generationer tillbaka så vi har verkligen alla möjligheter att hitta något vi gillar.

Just idag är jag nöjd med mitt arbete. Efter att ha varit ifrån jobbet så länge på mammaledigheten har jag fått en nytändning och tycker att det är kul. Samtidigt har jag svårt att se att jag kommer att jobba kvar där jag är idag fram till pensionen. Jag går ofta i tankar på hur jag vill leva och utvecklas och hur jag ska balansera jobb, familj och fritid på bästa sätt och i det tänket är jag absolut öppen för ett karriärbyte.

Hur känner du? Har du hittat rätt i det du gör eller finns det något annat du skulle vilja göra istället? Om du fick drömma fritt…

7 tankar om “Om du fick drömma fritt

 1. Du hade nog inte varit en lika usel jägare som jag skulle vara. Har inte ens hittat nån svamp nångång och dåligt lokalsinne har jag också. Nej jag hade nog varit död för länge sen 😛

  • Du hade fått bo inne i den varma sköna grottan och måla grottväggarna i eldens sken. 😄 Så kunde de andra komma med svamp till dig. Jag hade nog kunnat fixa bär, svamp och rötter om de bara hade mig i nåt koppel eller nåt så jag inte kom bort. 😉

   • Ja lokalsinnet är ingen höjdare. Men vi får se det positivt. vi slipper att jaga. Det kan dom med bra lokalsinne göra då 😂
    Jag skulle absolut föredra att måla i en grotta än att springa ute i skogen och jaga 😂

 2. Intressant att tänka på.
  Jag är nöjd, har jag jobbat färdigt sen ett år tillbaka, men ångrar inte mitt yrkesval, jobbat på samma ställe i 40 år!! (Med avbrott för mammaledigheter ) och i stort sett på samma arbetsplats.
  Jag är förmodligen sista generationen som gör så…….spännande att kunna byta mitt i…..till nåt annat……om man får drömma fritt 🙂

  • Det är fantastiskt med ett jobb som man trivs så bra på! 😄 Har man ett arbete där själva jobbet utvecklas och förändras hela tiden blir det ju omväxling i sig! 👍

 3. Jag trivs förträffligt bra på mitt jobb! Det är varierande och utvecklande, dessutom bra arbetskamrater och skapligt nära. Tanken slår mej ibland under några korta ögonblick att det skulle locka att byta ställe, men jag är lika snabbt säker på att jag vill vara kvar på nuvarande jobbet. Vi får väl se, tänk om det blir min första och enda arbetsplats som fsklärare? 😄😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s