Vilken städtyp är du?

Nästa vecka är julaftonsveckan! Det känns inte som att jag ligger i fas med förberedelserna. I sedvanlig ordning blir det mest att man hinner med matlagning, disk och plock och sen börjar det mest bara om igen.

Pappsen och jag går och plockar här hemma och vi är som vanligt helt olika även i detta… Jag vill att det ska vara rent och damm- och kladdfritt. Sen om det ligger papper och kläder och diverse prylar framme så bekommer det mig inte så mycket. Bara det är rent under alla grejer!

Pappsen är tvärtom. Han bryr sig inte om några dammråttor men retar sig på om saker ligger framme eller är i oordning.

Så vi kompletterar varandra ganska bra men samtidigt retar vi oss lite på varandra eftersom båda tycker att den andra är slarvig på det som är viktigt för oss själva.

Jag tycker att folk ganska ofta hör till någon av dessa städtyper. Vilken städtyp är du?

 

11 tankar om “Vilken städtyp är du?

 1. Just nu…ingen städning alls. Käre mannen smittade mig med sin förkylning, så nu är jag inte så energisk. Får väl göra allt de sista dagarna…det blir nog Jul ändå! Städa….tråkigt! Roligare att baka då 😁👍👍

   • Inte bättre idag Torsdag, men det vänder väl 😉 Hann iaf baka saffransbullar ( besviken, för de smakar inte saffran alls 😢 köpt på Apoteket) och bakat en sorts kakor! Ska nog bara stöka lite lagom! Roligast blir Julen med andre sonen m.fu och dig o Pappsen och våra älskade barnbarn 💖💖💖💖

 2. Allrahelst vill jag att det ska vara både rent OCH välorganiserat. Men det är sällan det är så. 😦
  Men med blommor och stearinljus blir det fint ändå. 🙂 🙂

  • Det är extremt sällan allt är rent och fint här hemma 😬 Kanske blir det bättre när barnen blir större. Men lite halvstökigt och hemtrevligt brukar jag nog ha det ändå. Men om jag får välja ska det vara blänkande rent under stöket (vilket det aldrig är) 😉

 3. Jag undrar vilka det är som ”skiter i allt” 🙈 😂Hur ser deras hem ut? Lever de med någon välorganiserad städtok som gör att de kan skita i allt?

 4. Hej dar ! Har tycker vi om att det ar undanplockat och rent pa alla ytor …. om det sedan finns nagra dammkorn i hornen bryr jag mig inte sa mycket om det …. det finns saaaa mycket att roligaresaker att gora, att det inte gor sa mycket med bara liiiite damm i hornen ibland …God jul fran Italien!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s