Återodla romansallat

Det är så roligt att det har kommit så många nyheter i sallatsväg till butikerna. Nu är det ruccola, bladspenat, cosmopolitan, roman och machesallat bland mycket annat i hyllorna. Dessutom har den förr lite tråkiga kålen blivit het, inte minst grönkål. Och inget ont om isbergssallat kanske men det är roligt att kunna variera sig och dessutom är väl inte isbergssallaten det mest näringsrika bladgröna man kan stoppa i sig.

img_0733

Romansallat är cirka 3,5 gånger så näringsrikt som isbergssallat. Källa: Allt om Trädgård

 

Jag älskar riktigt gröna blad som bladspenat och ruccola.

img_1139

Bladspenat går att odla tidigt på året och så fort snön har smält ska jag sätta frön i odlingslådan som Pappsen byggt åt mig.

img_1924

Någon form av palmkål eller grönkål kommer jag att plantera i år igen, jag tycker bladen både är snygga och goda.

Men numera köper jag nästan bara romansallat. Detta sen jag läste att man kan få romansallat att börja skjuta nya blad om man stoppar stammen i ett litet glas med vatten istället för att slänga den.

Perfekt med nya fina gröna blad på fönsterbrädan alldeles gratis.

Nu väntar vi bara på våren, men idag blir det solsken och inomhus blommar narcisserna så en liten bit på väg är vi i alla fall.

6 tankar om “Återodla romansallat

  1. Man lär sig så mycket, när man läser din Blogg!!! Och det är väldigt intressant. Undrar om jag nånsin ätit romansallat? Men ruccola älskar jag ❤

  2. Intressant läsning, som alltid! Jag är en sån som nästan enbart använder isbergssallad, men nu ska det bli annorlunda!
    Bladspenat är jättegott, likaså grönkål det ska oftare finnas på vårat bord hädanefter. Jag har köpt blomkålsris idag, så en smula modern är jag. 🙂 🙂

    • Tack! Ja, det finns så mycket annan sallad att upptäcka och jag är ju lite könslig och skär bort mycket bruna fläckar på isbergssallat, tycker de andra sorterna brukar hålla dig fräschare. Blomkålsris är modernt! Har jag bara provat nån gång 👍🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s