5-månaders-vaccination

Idag var det dags för Bäbisens påfyllnadsdos av vaccinationen. Det gick mycket bättre den här gången. Senast fanns det bara en sköterska i huset så han fick sprutorna i omgångar. Just som han hämtat sig lite efter första sticket och tänkte att hon kanske inte var så tokig ändå, tanten, ja då högg hon honom i andra låret! Klart att han blev besviken och ledsen då! 

På kvällen fick han feber och blev blek. Jag hade läst på Familjeliv att om de blir bleka efter vaccination ska man åka AKUT till sjukhus. Och Bäbisen var KRITVIT! Och skrek fruktansvärt. Jag var nära att krypa ur skinnet och Pappsen var paralyserad. ”Ring sjukvårdsupplysningen” ropade jag och tog febern igen på B. Men när Pappsen fick prata med en sjuksköterska blev han oerhört rofylld. ”Nej, det är ganska lugnt nu. Han sitter hos sin mamma och äter. Nej, inte skriker han nu inte.” sa Pappsen rart. ”Men säg att han är blek!” ropade jag. Fast det brydde de sig inte om. Källan på Familjeliv var falsk.

Vid läggdags hade Bäbisen ändå nästan 39 i feber så då gav vi alvedon. Sen lugnade det sig.

Så nu får vi se hur den här kvällen blir. Just nu sover han men är överlag trött och gnällig. I vanliga fall är han pigg och gnällig så lite påverkad är han redan.

3 tankar om “5-månaders-vaccination

 1. Vad är det för slags sprutor ? Låter inte som något mina pojkar fick… Är det flera olika vacciner som han får samma dag ? Hur mår han nu ??? Är han trött ? Hoppas det lugnar ner sig nu till natten. Kram till er tre.

 2. Haha! Ja fy ja, familjeliv ska man inte lita på för fem öre!
  Lille prinsen… han är trött och gnällig alltså… Ja då är han ju inte som vanligt om han annars brukar vara pigg och gnällig annars. 😉 Vilket är bäst? =)
  Hoppas han slipper febern och att ni får det lite lugnare den här kvällen än förra vaccinationskvällen. ❤

 3. Det är samma som när han var 3 månader (difteri stelkramp kikhosta polio hemofilus i en spruta och pneumokocker i en annan.) Han får en spruta i varje lår.

  Nu mår han bra. Var väldigt ledsen ett tag på em bara. Sover lite oroligare än vanligt kanske.

  Det är rätt bra när han är trött och gnällig. Då kan jag få sitta med honom i knät och mysa lite mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s