Fina fisken

Nu känner jag att jag har kommit igång ordentligt med flytten. Pappsen har ju hållt på länge och planerat kök, köpt verktyg och renoverat. Jag har inte gjort så väldigt mycket. Jag har visserligen varit inne i tänket ett tag, försökt organisera så att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Ett exempel är att jag istället för att använda många olika schampoflaskor samtidigt har hållt mig till en enda. På så vis har jag gjort slut på dem en i taget så det inte ska bli så många att packa. Hittills har jag blivit av med två flaskor. Det är ändå väldigt bra.

Men igår började jag köra flyttlass. Oftast får jag göra det när Bäbisen sover och Pappsen har kommit hem på kvällen för det går inte att få så mycket gjort när jag har hand om honom (Pappsen alltså). Har hunnit några vändor nu.

Och så har jag knytit an med grannarna. Sånt är också viktigt. Igår fick jag till exempel en gädda av grannkarln.

Det känns som att jag får gäddor ganska ofta när folk ska vara trevligt mot mig. Är det vanligt? Hör det till god sed att ge bort en gädda då och då eller är det bara till mig? (”Här kommer jag med den obligatoriska gäddan!”)

Visst har det hänt att jag fått strömming och en och annan gös också men oftast blir det gäddor. Jag kanske ser ut som en liten gädda, kan det vara därför (eller liten och liten, i såna fall skulle det vara en ganska så stor gädda!)

Men om de går på utseende när de skänker sin fångst är det ändå tur att det är jag som får fisken. Skulle de ge den till Pappsen skulle vi bara få blobfish. Och den är väl utrotningshotad?

image_thumb[1]

7 tankar om “Fina fisken

  1. Va, får du gäddor av grannarna? Vad trevligt. Vi får ingenting alls, möjligtvis arga blickar från surgubben snett nedanför oss (trots att vi inte gjort något). Kanske ska ge honom en fisk istället… Men då får det nog bli en argsint muräna eller nåt.

  2. Heheee 😉 Ja, där finns det ingen likhet mellan den otäcka fisken och Pappsen. Tur det 😉 Grannen var säkert bara gästvänlig och snäll. Ville hälsa er välkomna. (Fast gäddor…är det så gott egentligen ?) Och likhet mellan Mammsen o en slemmig gädda…ingen alls 🙂 Inget fisklikt i dig. Du är söt som en karamell.

  3. Nä, bara en ful fisk! Inte lik Pappsen, jag bara retas med honom. Kan inte komma på vem fisken är lik.

    Ja, det är trevligt av dem. Har tyckt att han blängt innan men nu visade det sig ju att han var snäll. Haha, ja grannen kanske undrar varför du aldrig kommer över med nån fisk, Ulrika?

    Det är väl okej gott med gädda, men känns lite olustigt ändå. Du behöver bara smaka jättelite, sa jag till Pappsen. Bra, sa han och såg lättad ut. Sen åt han bara sås och potatis!

  4. Kokt gädda är inget jag blir sugen på, fick det ofta ofta som barn. Det känns lite så där med gädda (speciellt sommartid). Prova fylld med ansjovis och ugnstekt nästa gång grannen bjuder, minns att det var riktigt gott. 🙂

  5. Jaså, ja det lät gott! Nu gjorde jag ugnsstekt med smör, vitlök, pepparrot och citron. Det var inget fel på smaken egentligen. Bäbisens farfar åt med god aptit och resterna fick Bäbisens morfar smaska i sig,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s