Pappaskämt #5

pappaskämt

Igår var Bäbisen, Bäbisens mormor och jag och handlade mat. Fullt med folk en fredag! Kvinnor som springer som illrar mellan varorna och karlar som vaktar vagnen.

När jag stod i kassan hade jag en kvinna bakom mig som hade en korg plus hela famnen full av korvbröd. Hon råkade stöta till mig så jag vände mig om och när jag såg alla bröd var jag på vippen att säga ”Jaså, du ska hem och äta korv!” men jag lyckades hejda mig. Inte ska jag väl bli nån pappaskämtare på äldre dar, tänkte jag.

För det slog mig idag – det är inte ovanligt att en och annan herre kommenterar vad man handlar. ”Jaså, det blir tacos ikväll, ser jag!” ropar de och flinar när man plockar ner nachosen i vagnen. Men aldrig att jag har hört en kvinna kommentera något sådant.

Tur att jag höll tyst, tänkte jag.

Då ropar mannen bakom till henne:

”Jaså, du ska hem och äta korv!”

Och så myser han så mycket åt sitt skämt att han kurar ihop sig lite.

2 tankar om “Pappaskämt #5

  1. Har inte tänkt på det förut 😉 men det är ju sant!!! Karlar kommenterar gärna, vad man köpt i affären….men kvinnor gör det inte! Underligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s