Pappaskämt #7

pappaskämt3

Detta är egentligen inget pappaskämt, snarare ett pappanöje. Ett komiskt men outgrundligt sådant.

Vad är det som gör att karlar tycker att det är så spännande att titta på andra karlar som jobbar? Om du passerar byggarbetsplatser, grävmaskiner, rörläggare eller liknande, så se dig noga omkring. Helt säkert står det en gubbe eller två med händerna i byxfickorna, alternativt på ryggen, och slötittar. Aldrig att jag sett en kvinna som stått rakt upp och ner och glott på samma sätt!

Det är likadant när Pappsen renoverar i huset eller mekar i garaget. Då dyker det alltid upp andra karlar som i godan ro vill vara med och titta på. Riktigt lyckat blir det om de samtidigt får ta några klunkar på en öl.

Det kanske vore nåt för oss kvinnor att ta efter! Istället för att själva slita med alla våra sysslor så kan vi ju faktiskt göra varandra sällskap! Så nästa gång nån av er ska putsa fönster, byta däck på bilen eller måla om utemöblerna så var snälla och ring till mig.

Då kommer jag och tittar på.

DSC_0045

Det här kallar jag riktig underhållning.

Bild tagen från Karolin Erikssons (tjej med sinne för humor) instagram. Fångat under ombyggnationen av US i Linköping i höstas.

 

10 tankar om “Pappaskämt #7

 1. Ha ha, det stämmer precis som du skriver!

  Tänkte jag skulle köra ett varv med dammsugaren och hänga lite tvätt idag. Har du lust att komma och titta på? Du kan få en kopp the om du vill. =)

  • Precis! haha, det är nog många gobbar som kan ställa upp på den devisen!

   (I rättvisans namn ska tilläggas att många av Pappsens ”åskådare” kan jobba på rätt bra de med, ibland hårdare än Pappsen själv misstänker jag.)

 2. Jo, det stämmer! Mitt i prick!! Tror att detta manliga (?) fenomen främst sker i små samhällen/byar. Som t-ex. er egen by. Där har jag sett detta flera gånger. Gubbarna står längs kanten på gropen och stirrar fascinerat ner, på de som jobbar. Intresserade till 100%….kan undra varför ? Önskar dom att få hjälpa till ? ICKE!!!!! Om vi hade fler kvinnor som körde grävskopor, hängde på en spade, lade asfalt o.s.v !! Skulle vi då själva stå vid kanten och stirra ??? Man kan undra…???

  • Ja man kan verkligen undra! Kanske skulle vi det!

   Delvis tror jag att vi kvinnor inte har mage att bara stå och slöa, även om vi också kanske skulle vilja stanna och titta på en del saker. Vi måste ha barnen med oss för att känna att det är okej. Då kan vi stå och titta vi med utan att behöva skämmas.

 3. Hahaaa…. Helt underbart! Så klockrent det du skriver! Våran granne gör precis så då maken kör upp våran garageport! ” Va ska du göra förnå?! Vill du ha en pilsner?!” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s