Goddag yxskaft!

Det är inte lätt att ha en Pappsen hemma. Det går inte att prata med karlar, det blir bara goddag yxskaft hela tiden. Eller är det bara så att han inte riktigt lyssnar?

Lördag middag. Pappsen ska värma mat till Bäbisen.

Jag:

”Vi har en skål med mosade grönsaker som jag glömde ge Bäbisen förra målet. Och så har vi en halv köpeburk som blev kvar från igår. Jag tänkte att vi kunde blanda dem så blir det lagom till en måltid. Jag ställde båda burkarna på samma hylla i kylen så kan du bara värma dem sen när du ska mata. Det blir lagom också eftersom det var bitar för tuggträning i burken och det är han ju inte är så van vid. Då blir det bara lite lagom med bitar när vi blandar med grönsakerna.”

”Ja”. Säger Pappsen.

Ett litet tag senare.

”Har vi nåt mer vi kan ge honom, han blev inte mätt på det som var kvar i den här burken!” (bara gett ena burken)

Lördag lunch. Vi ska äta färdig tomatsoppa med keso. Jag har mikrat min portion och Pappsen ska göra sin.

Jag:

”Jag råkade värma keson också! Jag värmde soppan och sen hade jag i keso men när jag skulle äta var det alldeles kallt så jag var tvungen att värma den lite till med keson i. Det var lite synd, det som är så gott när keson är kall.”

”Jaha”, säger pappsen.

När han ska mikra.

”Hur gör man med keson? Värmer man den också?”

Kort och koncist på lördag eftermiddag.

Jag:

”Pumpen som ligger där ute – hör den till poolen eller till dammen?”

”Ja.”

Söndag kväll. Vi ska göra tacos lite oplanerat.

Jag:

”Jag har inte handlat till tacos,  jag köpte bara en påse tacochips. Vi kan göra tacos ändå men vi har inga tortillas och inte så jättemycket grönsaker men vi får nöja oss med chipsen.”

”Ja”, säger Pappsen.

När vi ska äta:

”Ska vi bara ha chipsen eller ska vi ta tortilla med?

Hur står du ut? undrar ni säkert. Ja, det kan man verkligen undra! Det är inte helt enkelt men han får massera mina tår på kvällarna och så tycker jag om att han alltid skrattar när jag gör ”Hakan”. Och jag älskar att göra ”Hakan”!

DSC_0578

En mild version av ”Hakan”.

(Och så är han ganska snygg också.)

8 tankar om “Goddag yxskaft!

 1. Jaha du 😉 Karlar har så mycket annat att tänka på. De är såååå upptagna av andra saker, så de lyssnar inte på oss. Nog måste det väl vara så ? Fast ett plus för Pappsen är ju massagen och sen att han tål att tittas på 😉 Så du får stå ut….det gör jag med min !!!!

  • Ja jag får väl det! 😉 Han har ju fina egenskaper också, som att vara världens bästa pappa till exempel ♡och sambo förstås.

 2. När min sambo pratar om sin bil med oljetråg och avgassystem osv….får säkert han ett Goddag Yxskaft till svar av mej….jag lyssnar inte jättenoga. 🙂 är inte lika intresserad som jag är av vad vi ska äta till middag. 🙂 🙂

  • Nej, då kan man inte lyssna. Men det tror jag att de utnyttjar. Svänger sig med konstiga termer som låter invecklade bara för att de vet att vi inte förstår. Så att vi ska tycka att de är duktiga.

 3. Du är så snygg när du gör ”hakan”! Varför den milda varianten på kortet??
  Och så lite Herta- och Berta- röst på det! 😉

  • Jag vågade inte köra the wild version av Hakan här. Då kan jag skrämma bort känsliga läsare.
   Ja precis, herta-rösten gör sig fint till Hakan.

  • Ja, det kan nog vara så att det gäller för många karlar! ”Mycket i huvudet” just nu skyller de på. Jag tror snarare att det är ”tomt i huvudet” alldeles för ofta. 😉

   Hakan är en min jag får när jag ser något jag tycker om. Det kan vara en katt som går förbi, en vacker blomma eller ett glas vin. Eller Bäbisen förstås! Det började som ett spex men nu kan jag inte riktigt hantera det längre… Haha! Kanske inspirerad av Victoria?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s