Pappsen kryper till korset

Åh, vad jag retar mig på att Pappsen aldrig går och lägger sig förrän jag gör det. Det spelar ingen roll hur länge jag sitter uppe, på pin kiv ska han sitta uppe lite till. Det innebär att det alltid är jag som måste masa mig upp ur soffan först och sen åker jag på att bädda sängen också eftersom ingen av oss gjort det under dagen.

Men så igår satt jag uppe jättelänge! Så länge att Pappsen till slut kröp till korset och gick in på badrummet före mig!

Haha! Segerns sötma var ljuvlig!

Trodde jag. Ja, jag visste ju inte bättre.

Först fick jag gå runt och släcka alla lampor och sen tog Pappsen sån faslig tid på sig på badrummet så jag bäddade sängen när jag ändå väntade.

Men det kändes ändå ganska bra, tyckte jag.

Till slut öppnades dörren till badrummet. Äntligen var han klar!

Nä, då kom han med tandtråden i högsta högg!

”Oj, du har då inte kommit särksilt långt!” utbrast jag som trott att han skulle vara helt färdig.

Pappsen leende sträckte sig misstänkt från öra till öra, och mycket riktigt:

”Jag sket också.” berättade han.

Förstås blev jag mäkta irriterad eftersom jag fick vänta ytterligare innan jag vågade gå in på badrummet. När jag väl gick in stod Pappsen och borstade tänderna. Med min tandborste!

Ilskan steg inom mig.

Jag har köpt en grön och en blå tandborste eftersom jag tycker att det är larvigt att köpa rosa till mig bara för att jag är tjej. Men då visade det sig att Pappsen också använde den gröna!

Jag är väldigt noga med min tandborste och hyser lätt bacillskräck även för Pappsen i tandborst-sammanhang.

Så mitt under min borstning retade jag upp mig och försökte mig på att ge Pappsen en utskällning, men det enda som hände var att det frustade om mig och sprutade lödder över golvet. Pappsen, den rackaren, blev inte alls särskilt ångerfull utan skrattade tills han låg på backen och sprattlade med benen rakt upp som en stor och väldigt oförskämd skalbagge.

Usch usch.

Så nu blir det sängen ögonaböj. Jag gör vad som helst för att slippa dela badrum med Pappsen om kvällarna.

(Hur det gick på förskolan? Det gick toppen! Det var väldigt lugnt nu under sportlovet och Barnet var inte särskilt blyg utan lekte och var glad. Det enda negativa var kanske att vi stannade mycket längre än vi tänkt oss eftersom både Barnet och jag tyckte att det var så trevligt.)

9 tankar om “Pappsen kryper till korset

 1. Visst är det störande! Min sitter åxå å väntar på att jag ska gå först på toa!
  Då jag väl går, dröjer det inte länge innan jag hör han utanför….
  ”Kan jag hämta min tandborste?!” ”Är du färdig snart?!”

  Karlar!!! 😦

  Can’t live with them, can’t live without them!…. 😀

  • Det är väldigt märkligt! Tror att det är en blandning mellan lathet och en oförmåga att ta tag i saker! Jo, det är väl så… Ibland är de väldans bra, skrapar rutorna på bilen, öppnar syltburken och sånt.

 2. Du skriver så roligt!!! Man får sig ett härligt skratt 🙂 Undrar bara varför karlar ska ta sån tid på sig på toa ??? Måste de läsa tidningen samtidigt, som nummer 2 görs ??? Men skönt att det gick bra med Barnet på Dagis första gången… härligt!!

  • Stunden/stunderna på dagen när tvåan görs, de är högtidliga för mannen! Då är det lugn och ro som gäller, inget som kan skyndas på.

   Jätteskönt! Som vanligt är jag så stolt över honom!

 3. Låter inget vidare!! Fast kul att läsa! 😄 Jag tycker det är oförskämt att sätta sig och göra tvåan när man vet att nästa person kommer strax efter. 😫 Det händer att vi gör oss iordning för natten samtidigt, men mitt under min tandborstnings-promenad i huset kan mannen stänga till dörren och sätta sig och skita!! Icke trevligt!!! 😠

  • Det är inte bara oförskämt! Det är HELT FÖRBJUDET! Det har jag sagt till Pappsen men han verkar glömma så lätt.

   Men oj! Att din karl kan göra så! Det var snäppet värre! Ajajaj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s