Tabu med håriga ben

imagesCA1ASQNM

Reklam för Gillette

Jag har aldrig haft särskilt vackra ben och när jag sitter med Bäbisens bara ben mot mina blir kontrasten skrämmande! Hans toklena och släta ben får mina att se nästan groteska ut. Varje hårstrå ser hemskt ut.

Och det är ju faktiskt nästan tabu med hår på fel ställen på tjejer! Man minns ju när det visades en hårig armhåla på en kvinna i publiken på melodifestivalen förra året. Folk blev vilda och skrev som tokiga om det på sociala medier. Precis som om det vore onaturligt med hår under armarna på kvinnor, när det egentligen är tvärtom!

Inte ens på reklamen för rakhyvlar och hårborttagningsmedel visar man upp håriga kvinnoben. Där rakar man hej vilt på hårlösa ben. Det ser väl egentligen för dumt ut? Det borde väl vara ett riktigt hårigt och ludet ben som rakas så att man får se skillnaden?

gillette

Reklam för Gillette

Egentligen borde jag väl lägga upp en bild på ett av mina håriga och fula ben nu för att gå lite i bräschen. Men det är jag faktiskt för feg för! Dumt va?

3 tankar om “Tabu med håriga ben

  1. Mmm visst är det galet…. Jag har inte heller begåvats med några vackra ben tyvärr. Men, men. Nu är det ju sommartider så då får man väl raka dem. Och det är ju roligare att raka när det syns någon skillnad. =) Är ju mycket roligare att städa ett skitigt hus än ett redan städat hus. Typ… =)

  2. Ja, det är ju roligare om det blir en rejäl skillnad! Så att man kan jämföra ett oansat och ett ansat ben och se hur fint det blev!

  3. Där kan jag väl säga, att jag haft tur! Typ 7 strån på varje ben och de är ganska ljusa…!! Men jag förstår fullkomligt att det rakas och vaxas på var och varannan kvinna, som har mörka hårstrån på benen. Se det positiva…på vintern kan väl benen få gro lite 😉 eller….???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s