Drömmen om hemhjälp

”Vi kanske ska sluta ursäkta oss över att vi har så ostädat?” frågade Pappsen i helgen. ”Det kanske är oartigt, det är det ingen annan som gör?”

Jag vet inte om han menar att jag ska sluta berätta för alla som besöker oss att vi dammsuger varje eller varannan dag och eftersom jag aldrig dammsugit dagen innan är det alltid en grusgång mellan hallen och köket när folk hälsar på.

Men det är faktiskt sant! Vi har aldrig städat så mycket som vi gör nu! Det är bara det att vi stökar ner i snabbare takt än vad vi hinner plocka undan. Vi har alltid varit så duktiga på att stöka till, Pappsen och jag, och Barnet verkar minst lika skicklig!

Vi som vare sig har asfalt eller trappuppgång släpar in en massa grus i hallen, har ni tänkt på det ni som bor i stan? Pappsen springer in och ut ur garaget, katterna hoppar kors och tvärs genom kattluckan och i mina stövlar fastnar en hel åker varje gång jag går ut.

Det går inte en dag utan att jag drömmer om hemhjälp! Vi har så mycket att göra nu och jag vill inte ägna all min lediga tid åt att städa och plocka!

Problemet är bara att jag skulle behöva på tok för mycket hjälp, helst en person som gick bakom mig och Barnet hela tiden och röjde upp efter oss. Det skulle vara nog så svettigt för den arme stackaren!

Fast det kanske blir bättre när vi jobbar mer och inte har lika många timmar på oss att skräpa ner? (För man tror ju alltid att allt ska bli bättre, eller hur?)

Finns det nån firma, typ Rena hem, för oss som bor i Östergötland?

Och törs man anlita sånt när man bor i en liten bondhåla, eller tycker de andra mammorna att man är högfärdig då?

Är det mer okej att ha någon som kommer och beskär träd och klipper häcken i vår medan Pappsen och jag dricker kaffe i solen och ivrigt motar bort Barnet mot trädgårdshjälpen så att vi får en liten stund i lugn och ro?

20140107-223448.jpg

Som om vi inte hade nog att göra har vi just dragit igång ”Projekt Övervåning”.

20140107-223500.jpg

”Det är mysigt att jobba tillsammans” tänkte jag och erbjöd min hjälp. Då skickades jag genast ner för att att måla trappan…

9 tankar om “Drömmen om hemhjälp

 1. Ja det drömmer jag också om stundtals. Hoppas folk har bättre saker att diskutera än huruvida man är lat eller inte med hemhjälp. Skulle vara gudomligt att komma hem till ett nystädat hem på fredagarna efter jobbet! Dreeeeaam, dream dream dream!! 💭💭

 2. Putsa fönster och piska mattor 🙂 ……………..men att få städat i sovrummet och kök skulle kännas alltför privat, tycker jag nu. Då skulle jag nog förstäda lite så inte städhjälpen tycker jag är slarvig……och då finns det ju ingen mening 😦

  • Egentligen tycker jag om att städa, är stolt över att ha ett välputsat hem. Fast nu hinner vi inte riktigt. Jag är lite kluven. Men trädgården skulle jag gärna ta lite hjälp med!

 3. Det finns alternativ:
  1. Ha en balanserad smutsnivå, dvs att ni drar in lika mycket smuts som ni drar ut,
  2. Låta avkomman krypa på golvet i smutsabsorberande kläder
  3. Fylla golvet med smutskläder och vips när ni stortvättar är all skit borta!

  Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s