Ny på Facebook?

Är du ny på Facebook? Så roligt! Välkommen!

Då är det förstås dags att börja med statusuppdateringar – men det finns några saker du bör tänka på innan du skriver:

*  Det är roligt om du uppdaterar ofta, det är inte så kul att vara vän med någon som aldrig skriver.

*  Skriv inte för ofta. Det är jobbigt.

*  Tänk på att det är extra kul med foton! Det piggar upp!

*  Lägg inte ut foton till höger och vänster. Du förstår säkert att man inte lägger ut på andra utan att först kolla av, men även bilder på dig själv får folk att fälla ut taggarna. Herregud, du går väl ändå inte runt och tror att du är snygg?

*  Beklaga dig inte. Det finns de som har det värre. Nä, försök att vara lite optimistisk!

*  Var inte för glad i dina uppdateringar. Det sticker verkligen i ögonen på folk!

*  Det är bra om man kan vara lite personlig så att ens gamla vänner och klasskompisar fortfarande kan få en bild av hur man är.

*  Var för guds skull inte för personlig!

Sådär ja, nu är du nästan redo men det finns också några uppdateringar som man som ny och grön kan tro är harmlösa och trevliga, men som i själva verket är riktiga fällor och som bör undvikas!

*  Skriv inte att du har varit på gymmet eller tränat. Då framstår du som väl energisk och skrytig och tänk dessutom på alla soffpotatisar som ligger med ena handen i chipsskålen och med dip i båda mungiporna. Ska de behöva känna sig dåliga? Nä, undvik!

*  Visst kan det vara frestande att lägga ut bilder på mat som du omsorgsfullt har lagat, lagt upp och strax ska äta, men det är en dålig idé! Det tycker folk är patetiskt! Vadå, har du inget liv, liksom? Och tänk på att det finns de som knappt klarar av att koka korv.

*  Dessutom, försök att inte lägga ut en massa bilder på barn eller djur. Du kanske tycker att det är sött men det finns faktiskt både barnlösa och pälsallergiker därute. Tänk lite längre än vad näsan räcker nån gång, va?

Inte minst, kom ihåg att folk är väldigt nyfikna av sig och det kan bli många som läser det du skriver! De sitter hemma i stugorna och klickar, förstorar dina bilder och försöker se om du har finnar eller om du börjar bli rynkig. De följer med stor spänning allt du skriver och vad du får för kommentarer och de har åsikter om det mesta!

Men viktigast av allt – fundera på om någon verkligen är intresserad av dig och det du skriver. Vem bryr sig om vad lilla du tycker? Ska man behöva slösa sin tid på dig? Du är ju vare sig intressant eller särskilt speciell. Det trodde du väl ändå inte?

Bra! Nu när du vet hur du ska undvika de största fallgroparna vill jag bara önska dig ett stort lycka till!

tumme

Och än en gång varmt välkommen!

9 tankar om “Ny på Facebook?

  1. Oj då…nästan som man har lust att sluta med FB 😉 Många regler, du 🙂 Näääää…jag fortsätter nog som vanligt på FB…försöker vara lite lagom. Ett sånt trevligt svenskt ord: Lagom! Skryter bara lite ibland (eller ganska mycket) om barnbarnet 😉

    • Nä, jag skryter, lägger upp bilder på mat och om jag nån gång tränar lägger jag ut det på Facebook direkt! Och så är jag alldeles för glad, för att inte tala om alla barnbilder! Men när man lyssnar på folks åsikter verkar det vara detta som gäller – alltså, du kan inte göra rätt, typ! Inte underligt att folks aktivitet på fb har minskat!

  2. Och glöm inte! Håll inte på och gilla varenda inlägg du ser. Det retar folk att du inte verkar ha nåt liv utanför facebook. Och var inte inne på facebook utan att knappt gilla några inlägg. Det retar folk att du verkar ha facebook av ren nyfikenhet för att enbart hålla koll på andra.

  3. Jag tog bort min i slutet av November förr året! Lite av det beror på prestationsångest och lite för att jag tar åt mig av om andra har det hemskt, är förbannade, ledsna o.s.v! Facebook är för dom som vill dela med sig och dom som vill ta del av andra. Konceptet är inte så svårt. Alla påhittade regler som finns…fy fan! Väldigt sant och bra skrivet inlägg!

    • Tack! Ja, jag är inte heller så aktiv på Facebook längre, just för att det känns som att det är så lätt att ”göra fel” där! Det är så laddat och prestigefyllt. Men annars gillar jag ju sociala medier. Jag har alltid varit aktiv nånstans, skunk, Lunarstorm, kamrat… Men Facebook är så mycket större, hade man 20 vänner på skunk var man ju kung! Nu har folk flera 100 vänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s