För mycket på jobbet

Det är så mycket på jobbet! När jag är på datan kan jag inte så mycket så då blir det inte så stressigt för mig, bara för mina kollegor. När jag är på labbet är det däremot helt uppåt väggarna.

Vi har infört en massa nya metoder och apparater som ska modernisera, men allt funkar inte som det är tänkt. Istället får vi göra på det gamla sättet, fast med material som är anpassat till nya metoder, vilket gör att allt är mycket omständigare och krångligare än vad det var förut!

Cheferna hade hoppats att vi skulle klara oss på färre personal, men i verkligheten behöver vi vara ännu fler, särskilt som provmängderna hela tiden ökar.

Folk blir trötta, de går in i väggen eller säger upp sig och så blir belastningen ännu högre på de som är kvar.

Det är helt enkelt ingen bra period att jobba kortare dagar på!

När jag hämtar på förskolan slutar jag halv tre, men inte ens om jag jobbade full dag skulle jag ha en chans att hinna allt som borde göras.

Det känns inte roligt när jag sitter med högar av prover som behöver tas om hand och jag måste be nån redan överbelastad kollega att ta över. Jag vet att de jobbar över var och varannan dag och inte orkar så mycket längre.

Plikttrogen som jag är får jag dåligt samvete och funderar på om jag borde ringa dagis och säga att jag måste stanna kvar.

Men jag vet ju att det inte är bara idag som det är kaos. Erbjuder jag mig att stanna nu så kommer det att förväntas att jag gör det jämt, alla dagar är ju så här.

Och när jag småspringer mot bilen, äntligen på väg från jobbet, känner jag att jag gör rätt.

Vem ska hamna i kläm för arbetssituationen på mitt jobb? Jag? Kollegorna? Cheferna?

Ja, i alla fall inte du, min lilla 1,5-åring. Du är oskyldig. Du sitter på förskolan och undrar vart mamma är, för fast jag slutar tidigt får du en arbetsdag på nio timmar. Lilleman. Jag kan inte lämna dig en sekund längre än så.

Vi tog en promenad när vi kom hem. När vi kom in igen var du så trött så du ville bara ligga i min famn och titta och tänka och gosa. Du tittade upp på mig ibland och skrattade, för vi tyckte båda att det var så skönt att vara hemma tillsammans.

Våran tid tillsammans är så viktig, Särskilt nu när du är så liten

På jobbet är jag utbytbar.

Jag måste lämna över ibland. Jag måste springa iväg för att finnas där för dig.

Som mamma kan jag inte ersättas.

 

20140326-201837.jpg

Långt ner i djup – pi – di – pi – di- pi en fisk jag såg…

20140326-201140.jpg

och det var DU!

 

 

 

9 tankar om “För mycket på jobbet

  1. Jättefint skrivet! Det finaste vi kan ge våra barn är tid tillsammans med sin mamma och pappa!! Såklart att det ska vara så!! ❤

    • Ja, visst är det så! Han ska ju inte vara den som får stå tillbaka för att det är galet på jobbet. Det kan ju inte han rå för. Våra barn är viktigare än så!

    • Nä, ingen kan ersätta en mamma och ingen kan ersätta en pappa! ❤️ Men idag jobbar Pappsen kväll så de får sovmorgon tillsammans. Skönt!

  2. Nej, våra barn får absolut inte komma i kläm! Som mamma är man oersättlig. Du gör så rätt som lämnar över (och jag med, trots att det dåliga samvetet gnager, när jag rusar till bilen för att hinna hämta mina barn, som alltid är sist kvar, innan dagis stänger) Sen är det helt fel att vi som personal går på knäna och folk ska behöva jobba över för att vi ska kunna hämta våra barn i tid och hinna umgås med dem. Något (från högre distans) måste göras. Det börjar braka helt käpprätt åt fel håll just nu.

    • Ja, visst är det så! Alla de här förbättringarna man hoppades på gör nog att man inte riktigt velat se att det bara blir värre och värre! Jag tror inte att vi kan vänta på att alla apparater och uppkopplingar ska börja fungera och tro att allt blir bra då, folk hinner krascha innan dess. Men jag tror och hoppas att även den högre instansen har börjat inse det nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s