Varför älskar alla Pippi idag?

Barnet är så förtjust i Pippi Långstrump! Han har precis fått en ny Pippi-film, ”Pippi på rymmen” (eller ”Pippi i rymden” som han envisas med att säga), och den skulle han nog kunna se från morgon till kväll om han själv fick bestämma!

Det känns som att alla ungar älskar Pippi idag. Hon är tuff, modig, stark och självsäker. En fantastisk liten flicka! Fast när jag var liten tyckte jag att hon var lite väl kavat. Jag föredrog den lite mer försynta Annika, och också Madicken.

Kanske känner barn idag igen sig mer i Pippi? Varje generation med barn blir ju mer ”kaxig” än den förra. Det är säkert till stor förskräckelse för många som menar att dagens föräldrar inte kan uppfostra sina ungar, men samtidigt tycker jag att det är fint att barn får en allt större roll i samhället. Barn FÅR ta plats idag. Det är en liten skillnad mot när min generation var liten och en stor skillnad mot när mina föräldrar var små.

Visst kan man komma med många pekpinnar till oss som är föräldrar idag, men det tycker jag att det är så många andra som gör. Jag känner mig jättedålig av att läsa alla artiklar om hur hemskt usla dagens föräldrar är, så det tänker jag inte ägna mig åt! Barndomen är ju så viktig och överlag tycker jag att dagens föräldrar är bra på att uppmärksamma och uppmuntra sina barn och att överösa dem med kärlek. Att låta dem vara små människor med starka viljor, en massa humör och nyfikenhet, högljudda, eller tystlåtna om de så vill – utan att försöka pressa in dem i en mall för hur man tycker att barn borde vara.

Så en stor eloge och klapp på axeln till alla mammor och pappor!

Vilken Astrid Lindgren-figur tyckte du bäst om när du var liten? Och om du har barn, har de någon favorit?

6 tankar om “Varför älskar alla Pippi idag?

 1. Ååhh vilka minnen det blir. Själv ville jag vara självaste Pippi 🙂 Varför vet jag inte…kanske för att hon var tuff och inte rädd för något 😉 Och jag var en liten fegis 🙂 I Alla vi barn i Bullerbyn, ville jag vara Anna…hon var så söt och ”mjuk” med sitt bruna hår. Mitt eget hår var blont…åt det gula hållet 🙂 Och apropå föräldrar: Visst finns det ”dåliga” föräldrar, men majoriteten är fantastiska! Hur hinner de med….barn, dagislämna och hämta, hushållet hemma, jobbet o.s.v. Hur orkar de???? ❤

  • Ja, Pippi är en härlig liten tjej! Visst skulle man vilja vara mer som henne, även i vuxen ålder? Det är roligt att Barnet är så fascinerad av henne, då får jag också titta på en massa Pippi-film! 😄

   I Bullerbyn ville jag vara Lisa. Ju längre hår desto bättre, har nog varit mitt enkla koncept för förebilder. Helst skulle de ju ha ljust hår förstås och om det dessutom var lockigt tyckte jag att det inte kunde bli vackrare! 😊

   • Tvärtom alltså!! Mitt hår var väldigt vågigt och blont. Jag ville ha nästan svart och rakt!!! Och du som har fint mörkt hår….ville ha ljust o lockigt! 😉 Visst är det underligt?

   • Ja, det är underligt. Synd egentligen att man fungerar så. Du var nog jättefin i ditt ljusa lockiga och jag var nog fin i mitt raka mörka, bara att man inte såg det själv.

 2. Pippi har blivit storfavoriten här hemma för ”Mollan” nu. Tim gillade Emil mer, men nu är han för stor (tycker han själv) Karlsson på taket är ju kul, men lite obehaglig. 😳 Mio min Mio och bröderna lejonhjärta har varit mina egna favoriter sen jag var liten…. Och är det än. Jag ääääälskar Astrid! ❤️❤️❤️

  • Ja, Astrid är underbar! Vilka berättelser! Mio min Mio har jag på nåt sätt missat, men jag tycker verkligen om bröderna Lejonhjärta! Den måste jag nog se snart igen! 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s