Önskelista julen 2015

Julen närmar sig! Den har blivit så speciell igen. Det fanns några mellanår när man aldrig riktigt fick den där känslan i kroppen som man saknade från barndomens jular, men nu när man själv har barn så kommer känslan lite tillbaka. Man får uppleva glädjen i pepparkaksbak, julgran, pyssel och pynt på nytt med ett barns glädje. Det är så roligt! Och följa den olidliga väntan på tomten och på paket.

Eftersom jag själv längtar så mycket efter julen har jag hunnit prata en del om den med Barnet, om att den närmar sig. Det är kanske lite dumt, för det går inte en dag utan att han frågar om tomten kommer nu och om det inte är julafton snart. Det blir en lång väntan för en treåring!

Igår plitade vi i alla fall ner hans önskelista.

Han önskade sig bland annat tröska med hjul, tröska med band, traktor med hjul, traktor med band, timmerlastbil, timmerflak och en piltavla. Han har själv kommit på att han önskar sig en Pippi-docka också och det är bra för det vet jag redan att han kommer att få!

Själv försökte jag smyga in saker som gardiner och påslakanset också, men det avspisades raskt.

Däremot gick han med på målarpenslar. Jag tycker att det är roligt med saker som man kan leka med tillsammans (alltså saker som jag gillar att göra också) som att rita och måla eller bygga med lego. Lego är ju superkul för alla åldrar, och det är roligt när man kan göra saker ihop hela familjen. Jag längtar efter att kunna spela spel med barnen också, eller göra pyssel och baka utan att det blir helt kaos och man mest får bita ihop.

Det finns säkert mycket pyssel man kan göra med en treåring, bara att jag har dålig fantasi. Jag är tacksam för tips!

 

DSC_0133

Idag satte sig båda barnen med legobitarna. Kul när båda barnen kan leka med samma sak!

DSC_0135

Barnet leker att legobitarna är timmer som han lastar i ett hus.

DSC_0128

Och Lillan undersöker bitarna. Men hon saboterar mest, tycker Barnet.

 

5 tankar om “Önskelista julen 2015

 1. Tack för att du skriver om Julen ❤ Nu när mina barn är vuxna, så känns inte Julen som förr. Den känslan kommer nog aldrig tillbaka. Jul och barn hör ihop….förväntningar, pyssel, god mat, lekar o.s.v. Hur vi pysslade….barnen o jag. Gjorde nya smällkarameller, droppade stearinbilder, lackade paket, bakade pepparkakor, gjorde pepparkakshus. Allt detta gjorde jag för barnens skull…tillsammans med barnen och det blir inte detsamma, när de växt upp. ❤ Så NJUT alla småbarnföräldrar…den tiden kommer aldrig tillbaka. Litet tips att göra med Barnet: Trolldeg!!! Kan ju målas sen när det torkats i ugnen. (äckligt att äta, så det borde Barnet inte tycka om iaf) Vita pepparkakor att dekorera på med änden på en tändsticka doppad i karamellfärg….fast inte så bra egentligen. Karamellfärg fastnar väldigt bra på små händer 🙂 Finns säkert fler saker en 3-åring gillar 🙂

  • Jag tänker så mycket på julen! Även på nyår som annars brukar komma som ett slag i nacken strax efter jul, utan att man har nåt planerat. Igår provade jag kläder som jag kanske kan ha på nyårsafton. Min paljettkjol, vet du. Den måste komma till användning snart innan jag blir alltför gammal. Ju längre jag väntar desto mer patetiskt blir det. 😜

  • Oj, jag såg bara första meningen av ditt svar förut! Måste blivit nåt knasigt, tyckte att du var kortfattad 😉

   Ja, barn och jul hör ihop! Det är så roligt att föra traditioner vidare till dem och att införa nya. Det blir så viktigt för barnen. Jag ska försöka få ut så mycket som möjligt av den här tiden.

   Jag ska nog göra nån slags trolldeg! Och kakor att dekorera är också ett bra tips. Tack!

 2. Ja ❤ Din tjusiga paljettkjol…wow!! Den ska du använda så ofta du kan. Alltför gammal….pyttsan! Nä du….du som är min fina söta unga svärdotter. Flicka lilla ❤ ta på dig paljettkjolen och njut av livet ❤ P.S. Maken vill absolut köpa julklappen till dig o P. Är det ok???? 😉

  • Jo, Barnet tyckte att jag var fantastiskt vacker när jag provade paljettkjolen igår, så då är ni två i alla fall. 😄 Jo, jag ska använda den… tycker om när det glittrar.

   Ja, om ni gärna vill köpa julklapp så får ni det förstås. Rosor lät väldigt fint, eller annat Shabby shic- stil. 😄 Vi vill så klart gärna köpa till er också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s