Glad att vara mamma i Sverige

Jag glömde säga att jag är glad över att vara mamma i just Sverige. Även om det känns tungt att lämna bort Barnet till dagis för att kunna jobba så får vi ändå vara hemma mycket med våra barn här.

En sak som jag gillar med mitt jobb är att vi kommer från så många olika länder. Jag tror att vi kommer från 16 olika nationaliteter och i fikarummet får jag lära mig mycket om andra kulturer!

Jag lyssnar på kvinnan från Serbien som bekymrat berättat att mammorna tidigt måste ut och jobba och inte har stora möjligheter till barnomsorg utan mormödrar och farmödrar får springa efter småbarnen. Och de kan vara trötta, sjuka och ha värk men ändå måste de orka långa dagar med många småbarn!

En kvinna från Filippinerna berättar att föräldrarna även där måste jobba tidigt och inte heller har rätt till semester på samma sätt som oss. Ofta har de barnflickor och när mamman kommer hem från jobbet börjar barnen att gråta för att de förstår att barnflickan måste gå hem. Sorgligt!

En kvinna från Iran berättar att mammorna nu har rätt till 6 månaders föräldraledigt vilket är en stor skillnad mot 40 dagar som gällde när hon bodde där!

Och ett land så nära som Holland har bara tre månaders föräldraledigt, sen ska man lämna ifrån sig bebisen och gå till jobbet!

Flera säger att man inte ammar barnen utan ger ersättning direkt. Det är bara de som inte har råd med ersättning som ammar, så att amma har setts som ett tecken på låg status.

Men det är säkert så att det är på väg att bli bättre även i de länderna, om det inte redan har blivit det.

Jag är ändå glad över att vi har det så bra just här!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

3 tankar om “Glad att vara mamma i Sverige

  1. Visst är det intressant och nyttigt att få veta, hur det är i andra länder i världen. Så visst är det bra att vara Mamma i vårt land. Vi har kommit långt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s