Nu får Matilda behandling

Den här gången blev det lite mer resultat hos veterinären. Nu hade Matilda 40,4 i feber, bleka slemhinnor och möjligen förstorade njurar. Åtminstone slemhinnorna tror jag kan ha att göra med att hon inte fått i sig näring, men jag är lite glad över febern för då förstod veterinärerna i alla fall att hon är sjuk. Vi hade redan innan bestämt att det skulle tas blodstatus och lever- och njurstatus och så fick hon en omgång med dropp igen. Den här gången lämnades vi inte ensamma med droppet…

Däremot blev vi ensamma ett tag medan vi väntade på besked om blodproverna och då gick Matilda till ett hörn av rummet och krafsade. Jag förstod ju vad som skulle komma men det var inte mycket att göra åt saken, hon behövde ju göra ifrån sig. A cat´s gotta do what a cat´s gotta do.

Möjligen var jag kvacklig som yngre, men efter att ha börjat min yrkesbana som städerska, för att sen övergå till att jobba på äldreboenden och i hemtjänst innan jag landade på laboratorium så ska det mycket till för att få mig att rynka på näsan.

Matildas prestation gjorde det.

Det var en hiskelig diarré med en stank som inte var av denna värld. Hulkande och med plasthandskar fick jag städa upp efter henne men lukten bet sig kvar rätt ordentligt i rummet. Fast det var ändå positivt att hon gjorde ifrån sig där för då fick vi till ännu ett symptom på henne.

Blodproverna visade inget alarmerande, inte förhöjda vita blodkroppar som man kunde tänka sig. Lite avvikande värden på lever- och njurprover och låga trombocyter, men inget som man kunde dra någon slutsats av.

Vi fick ändå recept på antibiotika som hon ska äta i 10 dagar och så fick vi med sprutor som ska underlätta våran tvångsmatning.DSC_0034

Jag hoppas att hon piggar på sig och kommer igång med maten innan förlossningen. Jag är rädd att de som ska ta hand om Barnet under förlossningen får nog att göra, förutom att tvångsmata en katt och kämpa med antibiotika-tabletter morgon och kväll…

Det är ju en vecka kvar till BF, även om både Pappsen och jag har varit inställda på att bebisen ska komma tidigare. Men kanske blir det ett mars-barn trots allt?

8 tankar om “Nu får Matilda behandling

 1. Hoppas det ordnar sig nu med Matilda. Ingen vingelsjuka…så skönt 🙂 Och det låter som att BF är på G ❤ Mycket som händer. Försök att ta det lugnt ändå ❤

  • Igår lyckades vi få i henne ganska bra med mat med hjälp av sprutan, och idag har hon ätit självmant! 😄 Verkligen en lättnad!

   Ibland känns förlossningen nära men ofta känns det som att den aldrig ska komma igång…

   Jag är trött nu så jag tar det så lugnt jag kan. ❤️

 2. Åh så tufft Lina och allt detta så nära inpå förlossningen också. Hoppas att hon kryar på sig snabbt. Låter ju som en släng av magsjuka tycker jag… Om katter kan ha det…? Vi hade katt när jag var yngre och jag vet hur jobbigt det är när de inte mår bra. Precis som när vem som helst i familjen är sjuka. Sköt om er! Kram ❤

  • Ja, man blir ju hönsmamma innan förlossningen och vill bara att allt ska vara färdigt och klart, att alla ska må bra och så. Själv har jag inte känt mig riktigt redo att föda så jag hoppas att inte kroppen ”håller igen” nu bara för det. Fast nu mår Matilda mycket bättre så jag ska försöka slappna av och säga till kroppen att det går bra att föda nu. 😉

   Sköt om er också! ❤ kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s