Sommarlov

Nu är det examenstider! En härlig tid!

Idag var jag på skolavslutning för min systerdotter i kyrkan här hemma. Det är så skönt att vara mammaledig så att man kan vara med på såna saker! 

Det var väldigt vackert, barnen sjöng och var så fina. Mitt stora barn var på dagis, han hade nog inte gärna suttit still så länge i kyrkan, men Lillan var förstås med. Hon var nymatad, somnade lagom till sin sovtid, som brukar vara i flera timmar, och allt verkade lovande. Men då hade jag inte tagit med i beräkningen att hon mest är van vid att höra sin mamma bräka fram sin favoritvisa ”Ack Värmeland du sköna” med ett antal ofrivilliga tonartsbyten. När hon hörde ljuva barnröster sjunga sommarsånger blev hon rädd och vaknade och grät. Efter ett tag lämnade jag kyrkan så att vi inte skulle störa barnens framträdanden alltför mycket och så att föräldrarna som filmade kanske skulle kunna få sångerna med på band och inte bara Lillans skrik.

Men jag är glad för den stund som jag hann vara med och hoppas att vi inte hann störa alltför mycket.

Eftersom vi ändå hade lite examenskänslor i kroppen idag åkte min lilla familj och åt glass, tittade på båtar och matade änder på eftermiddagen. Jag tycker så mycket om att göra såna saker med min egna familj! Och med två barn känns det så mycket mer som en riktig familj. Jag är verkligen en stolt mamma till mina barn.

Lillan och jag är redo för skolavslutning

9 tankar om “Sommarlov

 1. Tänker på Karlfeldts ”Det var dans bort i vägen”………..och fiolen den gnällde och gnall……….jag förstår att Lillan tyckte det skar i öronen, bättre med mammas sång. 🙂

  Skolavslutning, vackert väder och ni var så examensfina Lillan och du 🙂

  • Ja, hon tycker bäst om mammas sång, lilla gumman. Jag har inte vant henne vid några instrument än. 😉

   Tack, tur att vi var stiliga när vi vandrade altargången, Lillan och jag. 😃

   (Du menar Gustav Fröding.) 😄😄

 2. Ni fick en riktigt härlig dag ❤ Inte gjorde det nåt att Lillan grät, men synd när man inte kan sitta kvar hela tiden då. Fint med skolavslutning i den kyrkan…så vackert. Och alla skolbarnen är så glada. Äntligen är sommarlovet här ❤

  • Jag är glad att jag ändå hade möjlighet att bryta upp, jag hade ju sett systerdotter som tågade och deras framträdanden. Tänk om mitt eget barn skulle framträda och småsyskonet grät… Inte lätt med småbarn men hoppas att man accepterar att barn låter på såna tillställningar. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s