Ett lyckat samtal

Jag fick tag på jobbet sen häromdan så nu är jag mammaledig en månad till, så skönt!!! Det där med att dela lika på föräldradagarna var mycket mer viktigt innan jag själv blev mamma. Nu vill jag bara suga ut så mycket jag kan ur den här karamellen.

Chefen frågade förstås om allt var bra. ”Ja NU är det bra. Nu när han inte skriker så mycket.” svarade jag som alltid. Jag verkar ha nån form av tourettes som gör att jag måste tala om för alla att han har skrikit mycket. Sen underlåter jag alltid att säga att det är för att han har haft så ont i magen, det tror jag att folk ska räkna ut själva. Fast istället de brukar titta på mig som ”Snälla nån, förstod hon inte att bebisar skriker?” Jag måste sluta med det.

Sen bad hon om B:s sista siffror. Som jag förstås kan! Men i det läget kom jag bara ihåg att det var något på 13. ”Men Gud, det kan jag ju egentligen… men det är nåt på 13 i alla fall… jag borde kunna det men det är i alla fall nåt med 13…” rabblade jag medan jag rotade runt efter B:s kort från BVC. För att lätta upp stämningen passade jag på att säga att jag inte alltid kan mitt eget personnummer när folk frågar. Hoppsan, kommer detta att användas mot mig i kommande lönesamtal?? (”Vasa!? Löneförhöjning? Du som inte ens vet vad du har för personnummer! Nej, här ska det till en rejäl sänkning!”) Till slut fick vi lägga på så lovade jag att skicka ett mejl när jag hittat kortet. När jag sen loggat in på försäkringskassan för att läsa personnummret skrev jag ett kortfattat mejl. Jag valde att inte kommentera avsaknaden av 13.

På det stora hela tyckte jag ändå att det var ett lyckat samtal. B skrek nämligen bara en enda (1) gång.

Till slut hittade jag B:s kort från BVC

B:s kort från BVC

5 tankar om “Ett lyckat samtal

  1. Haha!! Det är väl ett betyg på hur bra man är som mamma? Man ska kunna sina barns 4 sista siffror!! =) Vänta dig ingen löneförhöjning nu! Var det överhuvudtaget någon 1:a eller 3:a med? Fast du höjde dina betyg när du 12 gånger vid 3 olika tillfällen berättade att du köpt miniderm till B för att han är torr i huden. 😉 (hoppas du förstår att jag skämtar!!)

    • Jo, det fanns allt en trea! Tycker att det är väl värt att påpeka när jag både uppmärksammat att han är torr och dessutom gjort något åt det! 🙂 Så det är sant, en sån sak förlåter väl det mesta! 🙂

  2. Nu har jag läst det första…..vad du skriver bra och ”målande”, Lina! Imponerad är jag. Jag blev tvungen att försöka komma ihåg G.s personnummer….de fyra sista. Och sedan P:s sista 4 siffror. Slutar de på 58 ???? Eller har jag glömt ???? Kalla mig senil! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s