Huslån, Viktiga Pärmen och andra fadäser

Vi var på banken för ett tag sen och diskuterade ränta för huslånet.  Det är lite svårt att koncentrera sig när man har Bäbisen med sig så han var hos sin mormor under tiden.

Som tur var hade vi tagit med en Viktig Pärm där jag hela tiden kunde sätta in alla papper, som bankkvinnan samarbetsvilligt slog hål i, så fort vi fick dem. Jag tror att det gjorde att vi verkade åtminstone något samlade och ordentliga. ”Jaha, då sätter jag in dem här direkt då, i Pärmen För Viktiga Papper, under fliken Viktiga Papper.” sa jag och såg Viktig ut.

För det är lite svårt att koncentrera sig när man inte har Bäbisen med sig också. Tankarna flyger hela tiden iväg. ”… rörlig ränta eller bunden ränta… hur många år… Bäbisens sammetslena blick… blablabla… och så måste ni till ställning till försäkringar, knubbiga små lår, avbetalningsplan och Bäbisgråt…”

”Är det första gången ni lämnar bort honom?” frågade bankkvinnan till slut.

”Nej då, vi har lämnat bort honom flera gånger och det har ALDRIG gått bra!” sa jag och spände blicken i henne så att hon skulle förstå situationens allvar.

Men Pappsen måste förstöra.

”Det gick ju bra förra gången…” 

”Ja, just det! Förra gången gick ju faktiskt bra. Då grät han inte riktigt hela tiden.”  slätade jag över Pappsens lilla fadäs.

”Ni ska se att när ni kommer till mormor, så kommer han att sova så sött så.” sa bankkvinnan. Jag himlade med ögonen, log lite artigt och knackade i Pärmen.

Till slut lyckades jag ändå resa mig och med handen på dörrhandtaget säga ”Nu måste jag gå! Jag känner att han är hungrig!”

När jag kom till mormor sov Bäbisen så sött så.

Strax ringde de från banken och sa att både Pärmen Med Viktiga Papper och prospektet på huset låg kvar på deras kontor. Jaha, en liten miss kanske men Pappsen räddade oss genom att redan dagen därpå svänga förbi banken.

Några dagar senare kom prospektet på posten.

8 tankar om “Huslån, Viktiga Pärmen och andra fadäser

  1. Vad bra du skriver, Lina! Tror att jag har sagt det tidigare…. 🙂 men iaf så lyckas du alltid få mig att le! Inte lätt att vara Mamma och ha tankarna på Bäbisen hela tiden. Men det är ju så det är….naturen har nog ordnat det så.

  2. Fin blogg du har! En härlig mix av dråpliga situationer, vackra dikter, fina bilder och läckra recept. Kanonbra tycker jag!

  3. Känner igen det där!! Den där befriande känslan att få lämna ifrån sig det käraste man har för en stund. ”Nu kan man bara tänka på sig själv för ett tag!” Men tankarna är likt f-bannat hos dem. ”Går det bra tro? Är de trötta och griniga? Om jag snabbar mig på lite extra så kan jag nog snart hämta dem!” Inte så att jag tvivlar på att de har det dåligt nån annanstans utan snarare så vill man ju att barnvakten ska ha det bra och inte hinna tröttna!!! =)

  4. Precis så är det! 🙂 Kan tyvärr inte trösta med att det blir lättare med fjärde barnet och man är precis lika virrig i huvudet fjärde gången. Där går kroppen bet varje gång liksom. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s