Goda råd?

Det vanligaste rådet man får som nybliven mamma är ”Ta vara på tiden!” Det är ett fint råd, men kan också kännas som ett hån om man har en bebis med magont och man bär och bär och räknar ner veckorna tills de första tre månaderna har gått.

Det näst vanligaste rådet är ”Var rädda om varandra!” Folk verkar tro att småbarnsår och sömnlöshet gör att man grälar mer än nånsin.

Så är det nu inte! Det har aldrig varit så smidigt att lösa irritationer som med en Bäbis i huset. Det är så enkelt när man kan ta allt via B. Dessutom blir budskapet mycket tydligare när man alltid säger allt minst två gånger.

”Jaa, visst måste Pappsen raka sig? Bäbisen tycker att Pappsen måste raka sig! Jaa, det tycker han. Bäbisen ser snart inte skillnad på Pappsen och katterna. Nää, det gör inte Bäbisen.”

Pappsen?

Pappsen går och rakar sig.

Och i motsatt riktning.

”Vad tror du, Bäbisen? Kan Mammsen hämta babysittern? Ja, kan Mammsen det?”

Tystnad.

”Kan Mammsen hämta babysittern, tror du? Tänk vad bra om Mammsen kunde komma med babysittern.”

Tystnad.

Pappsen hämtar babysittern.

5 tankar om “Goda råd?

  1. Aaaa…Haaa Haaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Oj så underhållande du skriver. Fast det verkar lite orättvist. Kan Mammsen hämta..? Kan Mammsen …? Näää! Pappsen fick hämta den iaf 🙂 Smart Mammsen 😉 Och varför är Pappsen så skäggig ? Det kan man undra ??? Och alla smarta råd man får. Tyvärr så gör man väl fel, som ger dem till son & svärdotter, fast man själv fått samma råd en gång för länge sen 🙂 Att man aldrig lär sig. Inga föräldrar behöver egentligen sådana råd, för de lär sig själva ❤

  2. Haha, fast det är bra med många goda råd! ❤ Man är ju ganska spak i början. Sen gör man som man vill ändå.
    Vi har sagt många gånger att vi ska sluta prata genom B och prata med varandra på riktigt istället, men det är jättesvårt! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s