Stort kliv in i tantträsket

Idag lyckades jag uppfylla det sista kriteriet för att bli tant på riktigt. Korsord har länge varit en favoritsysselsättning, ”Ring så spelar vi” är ett utmärkt program och kaffekoppen på eftermiddagen vill jag inte vara utan. Men ändå har jag inte riktigt känt att jag tagit steget in i tantvärlden.

Men idag hände det!

När jag skulle baka ut mina bullar fick jag en stark ingivelse, kastade mig på telefonen till mamma och frågade ”Hur bakar du ut dina bullar??” Jag kände helt plötsligt inte alls för att göra snäckor som jag alltid annars gjort. Jag ville göra såna där krusiduller (knutar) som farmor och mormor alltid bjöd på när jag var liten. På den tiden gjorde mamma fortfarande snäckor. Det var en dag på senare år som hon helt plötsligt bjöd på knutar. ”Nä, såna här har jag alltid gjort!” försökte mamma. Och nu är det alltså min tur…redan!

Ja, men det är väl inte så att tanter alltid gör knutar och tvärtom, tänker vän av ordning. Nej, förstås inte! Det finns alltid nåt konstigt unikum som går sin egen väg.

Och som om det inte vore nog bakade jag bullarna med vaniljsocker – utan kanel! Det vet väl åtminstone alla – att unga kvinnor bakar bullar med kanel medan kvinnor som är tanter kör med vaniljsocker.

Eller… äsch, jag vet inte. Kanske är jag ute och cyklar ändå. Kanske kan jag klara mig från tantträsket ett tag till? Men goda bullar blev det!

”Visst blev bullarna goda?” frågade jag Pappsen.

”Ja, fast det är ju pensionärsbullar!!” deklarerade Pappsen bestämt.

Jaha. Så då var det kört ändå.

DSC_1190

10 tankar om “Stort kliv in i tantträsket

 1. Så Pappsen menar alltså, att farmors bullar är pensionärsbullar ? HaaHaaaa 🙂 Hade jag ingen aning om. I så fall blev jag en tant redan i senare halvan av 20-årsåldern. Och det är ganska så tidigt!!! Dina bullar ser mumsigt delikata ut…och snurror också. En annan kör med den lätta sorten, vet du ju. Skurna bullar. Så om vaniljbullar är tantiga, då är jag glad att jag är tant och har varit så lääääääänge!!!!! Fast du, Lina, får nog vänta en 30 år till, innan du kan kalla dig tant. Ha inte för bråttom med det…fortsätt kalla dig tjej ❤

 2. Du är mer tant än mej!! =) Jag skär mina kanelbullar och placerar i papper, som alla ungdomar gör. Att börja göra snurror har jag inte ens börjat tänka på! Men de ser väldigt goda ut! Som farmors och mormors bullar!

 3. Ja, mums! De var verkligen extra goda! Ska unna mig en till ikväll.

  Men om man skär sina bullar tycker jag inte riktigt att man kvalificerar sig som tant, även om de är utan kanel. Eller hur blir det egentligen? Jag måste fråga Pappsen! haha

  Nä… jag fortsätter nog ändå att kalla mig för tjej ett tag till. Tills jag börjar kolla på ”På spåret”. Då är det kört på riktigt.

  I papper? Jaha, ja men det är tantigt! Det är mycket ungdomligare att köra utan!

 4. …Tja, typiska mormorsbullar är det ju iaf. Som vanligt måste jag ju titta på bilderna innan jag läser texten och jag häpnade direkt när jag såg dem – bakar Lina SÅ?? Det trodde jag inte!

 5. Ja, kanske bor det en liten tant i oss alla? haha

  Nä, Josse! Ligger bilden sist får du kolla på den efter att du läst texten. 😉 Annars är det ju som att läsa sista sidan i en bok först. ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s