Succé med bidé

bidé

Medan Pappsen sätter takpanel i nya köket har jag passat på att städa. De har nog städat skapligt efter sig men jag vill ändå städa så att jag känner att det är rent och fräscht. Jag började med toaletten. Det får ta en hel dag! tänkte jag, bara jag vet att det är rent överallt!

Det tog två dagar. Första två timmarna hann jag bara med två badrumsskåp. Jag är fruktansvärt pedantiskt när jag städar efter andra människor. Men man kan ju bara inte göra det lite halvdant! Jag får för mig att all smuts är antingen avföringspartiklar eller nåt gammalt som ramlat ut ur munnen när man borstat tänderna lite för kraftfullt. Och sånt måste man ju ha nolltolerans inför. (Jag ställer tandborsten här – med de tre bajspartiklarna till höger och den intorkade fläskkarrébiten till vänster.

Det står en bidé i badrummet. Den hade vi tänkt kasta ut ögonaböj. Vi vill ju inte bli retade för att vi har en bidé liksom.

”Bidé bidé,
en dum idé,
bidé bidé,
det är passé!”

sjöng jag medan jag fejade.

Men ju mer jag städade, desto mer började jag att gilla min bidé! När man gör rent toaletten och vill skölja ur trasan emellanåt, inte vill man göra det i handfatet då! Det blir äckligt. Och man vill ju verkligen inte ta samma skitiga trasa hela vägen. Då får man använda pappersdukar.

Om man inte har en bidé!

Då kan man skölja ur trasan i den! Mycket lämpligt.

Man kan även använda slangen till att spola rent runt toalettsitsen.

Från sin bidé!

Och när jag skulle skura golven. Var tog jag vatten från då?

Min bidé! 

Och när jag sen skulle hälla ut det smutsiga vattnet – vart gjorde jag det då?

I min bidé!

En sån bra liten grej! Hur har jag klarat toalettstädningen tidigare?

Bidé bidé
en bra idé
bidé bidé
en sån succé!

6 tankar om “Succé med bidé

  1. HaaHaaa!!!!!!!!!!!!! 🙂 Du kanske ska ha den kvar ? Hörde Pappsen var klar med taket! Händig karl du har !!!!!! Och fint blev det också 🙂

  2. Det är nog extra viktigt att städa noggrannt i ett badrum där det finns en bidé. Jag kan (tyvärr) se framför mig hur de har sköljt sina rumpor i den så det har skvätt bajs i hela badrummet… 😉

  3. Ja, han är händig! ♥

    Iiieehh, äckligt! Det värsta är att jag tror att du har rätt. Det var mycket bruna prickar på väggarna. Men tur att dina barn har lekt och fingrat mycket med ”det lilla söta handfatet”, de har nog fått bort det värsta från själva biden.

  4. Mmmm tack för den!! 😉
    Jag vet att de tyckte den var jättesöt… Men de skrubbades när de kom hem med! =)

  5. Har du sett Mythbusters avsnittet där dom testar längden för hur långt bakterierna från att spola med toalocket uppe sprider sig, till tex tandborsten? Haha det är inget trevligt man vill tänka på!

  6. Nä, det har jag inte. Men usch, kan tänka mig det! Man får tänka på att spola med toalocket stängt! Och koka tandborsten ibland… haha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s