Mammsen köper toasitsar

biltema

Så här i renoveringstider har jag varit tvungen att besöka Sveriges Tråkigaste Varuhus flera gånger. Jag brukar annars sitta kvar i bilen när Pappsen går in på Biltema men nu när jag haft ärenden i stan har jag alltid fått med mig en lista av Pappsen på saker som måste handlas där. Usch, usch, usch…

Fast jag kan erkänna att det ändå kändes ganska gott första gången som jag rak i ryggen stövlade in där och nonchalant knappade in serienumren på en av deras datorer. Som någorlunda ung tjej kan jag säga att jag fick många uppskattande blickar från det övriga klientelet.

Ja, kanske inte direkt så att jag såg någon som tittade på mig men det kan man nog ändå räkna ut.

När jag sen letat mig fram till första anhalten på listan så sjönk ryggen ihop och jag kände mig inte alls så ungdomlig och fräck längre.

Jag hade bett Pappsen att städa toaletten och då slutar det alltid på samma sätt. Han bestämmar att vi ska köpa nya toalettsitsar så att det ska bli mer lättstädat för honom. Så – två stycken toalettsitsar! Det borde väl egentligen inte vara så genant att köpa men jag kände mig både tiltad och nollad när jag till allmän beskådan blev tvungen att kånka runt på två toalettsitsar. En under vardera armen! Jag ville bara ut fort som ögat.

Eftersom jag knappt inte följt med Pappsen in nån gång var det lite svårt att hitta utgången. När jag till slut röd i ansiktet hittade kassan (bara en öppen) hade jag med mitt nervösa sicksackande och med min skrymmande last täppt till gången så bakom mig gick ett litet lämmeltåg av karlakarlar. De hade gott om tid på sig att beskådada min hukande rygg och mitt gods som i maklig takt tog sig framåt på rullbandet.

Usch, så går det när man ber Pappsen att städa toaletten. Än har han inte fått ändan ur vagnen. Han väntar väl på att jag ska ge efter och städa men det tänker jag inte göra! Jag städade ju så ivrigt innan vi flyttade in men sen användes toaletterna flitigt av alla åskådare och hjälpredor till renoveringen så då tyckte jag att det var Pappsens sak att göra rent efter dem.

Tyvärr missade jag i stressen att ta med fästen till sitsarna så de ligger bara löst ovanpå. Det är fasligt läskigt när man ska sätta sig och toasitsen kanar iväg åt än det ena och än det andra hållet och det slutar med att man hamnar med låret på ringen ändå.

Fast det är bra för Pappsen. Det innebär att han i stort sett inte behöver städa ringen heller eftersom jag vid det här laget har gnidit in det mesta av åskådarnas efterlämningar i mina lår.

Kanske kan jag lika gärna städa ändå?

Nej. Skam den som ger sig.

20130405_113609

Toasitsen. Observera stenplastmattan i bakgrunden som för tankarna till en klippstrand en varm dag i juli.

10 tankar om “Mammsen köper toasitsar

 1. Du kommer nog finna charmen med biltema. För varje gång man går in och köper ”karlakarl” grejer växer det manliga självförtroendet alla kvinnor har inom sig! (speciellt när man funnit sakerna fort.) Känslan när man slänger sakerna på flaket, om man har ett sådant, och gasar ut från parkeringen är obeskrivlig! It’s just awesome! ;D Då ligger varenda tråkig gubbe i lä!

  • Ja om man bara kunde hitta sakerna, och dessutom fort, skulle det nog vara riktigt najs. Hade jag dessutom ett flak skulle jag få så mycket manligt självförtroende att jag skulle börja ha snickarbyxor och flanellskjorta för jämnan. Kanske till och med keps.

   Jag har varit inne en gång till efter detta och den gången fick jag tunnelseende av alla serienummer och fick till slut med darrande hand räcka över inköpslistan till en i personalen. Han plockade i alla fall ihop grejerna åt mig. Ett litet plus.

   • Själv börjar till och med den manliga kroppsbehåringen komma. Får ofta raka mig.

    Det är ju tur att det finns hjälp att få där inne iaf.
    Önskar dig lycka till inför framtida biltema besök.

 2. Va bra att du städat av det mesta av toan på dina välsvarvade lår. Då kan vi besöka toan utan att känna oss äcklade! =)

 3. 🙂 Hi HIII…håller med till 100%. Finns det något tråkigare, än att följa med sin karl in på Biltema ?? Han stortrivs därinne bland avgassystem och batterier…medan jag går där och suckar.
  Om Biltema tror att de kan lura oss kvinnor med lite hushållsgrejer…ja, då tror de fel. Fullkomligt fel. Inte roligt på de hyllorna heller!! Enda gången jag trivdes på Biltema, var dagarna före Jul. Jag gick helt ensam med en varuvagn och knappade in art.nr och letade sen upp julklappar till min man…helt själv!!!!! (han fick vanka i ett annat avlägset hörn därinne och inte tjuvkika!! Jag såg honom inte iaf ) Jag betalade hans fina julklappar med egna pengar och kände mig riktigt stolt!!! Huka er gubbar, för där kom jag och köpte riktigt karl-aktiga grejer själv!!!! 😉

  • Det var inte dåligt av dig! Klart man känner sig mallig om man går med egen kundvagn och har karln utom synhåll!

   Nej, hushållsavdelningen väger inte upp mycket. Inte om man har fått stå och trampa och sucka och titta på avgassystem och hjulbultar i en kvart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s