Jul i Liseberg

DSC_0589

Nu är vi på väg hem efter en trevlig vistelse i Göteborg!

Vi har varit iväg med ett par andra barnfamiljer, gått på Lisebergs julmarknad och shoppat i Nordstan. Nu är julstämningen på topp! Det är ju så vackert på Liseberg och hela Göteborg är en mysig stad, inte minst i jultider.

DSC_0582

Det här året var jag dessutom väl förberedd på de kalla vindarna så inför Liseberg hade jag pälsat på mig termobyxor, snowjoggers, stor mössa, vantar och den största halsduk jag ägt. Jag tultade fram som en teletubbie men det var det så värt! Pappsen hade träskor och inga vantar och han sa att han fick kortslutning i hjärnan av kylan.

20131207-132150.jpg

Vi hade varit lite oroliga över att åka spårvagn, osäkra lantisar som vi är och med barnvagn dessutom, men det gick finemang! Visst ropade chauffören ut i högtalarna att vi täppte till gången och visst fick spårvagnen vänta medan Pappsen och jag arbetade oss fram genom gången, stretande med vagnen genom de trånga trapporna innan vi hittade en ledig plats. Det blev lite svettigt att tulta runt i termobrallor och artig byfåne som jag är kan jag inte sval och obemärkt gå förbi utan måste, högröd i ansiktet, nicka nervöst åt var och en i den fullsatta vagnen som vi kämpar oss förbi. Nåja, göteborgarna var hyggliga och på vägen ut fick vi till och med hjälp med barnvagnen!

DSC_0592

Barnet har varit en sån gullunge! Han gillar verkligen liv och rörelse och det var bra mycket behändigare nu mot förra året när han bara var fyra månader och skulle amma och sova och skrika hela tiden. Nu har även han njutit av juleljusen och de andras sällskap och på vägen ner åt han upp en hel barntallrik med sju köttbullar och två stora potatisar!

DSC_0588

Vägen hit var verkligen svår med snöyra och slask, lastbilar som stod stilla i uppförsbackarna och totalstopp på flera ställen. Nu på hemvägen skiner solen över ett vackert, vintrigt landskap och vägarna är mycket bättre. Nästan alla julklappar är inhandlade och den nya bilen går som guld.

20131207-132212.jpg

8 tankar om “Jul i Liseberg

 1. Åh så roligt att ni fick det så mysigt och trevligt i Göteborg 🙂 Och Lillen som är stora barnet nu…..att det gick så mycket smidigare i år. Och jag skulle vilja se honom titta förundrat på alla vackra, lysande ljus! Det var skönt för er att ni fick det så lugnt och fint 🙂 Och så har Pappsens träskor varit i Göteborg oxå…håhå jajaa…. Kan inte skorna få vila lite i vintertid…..fråga Pappsen, snälla söta du ?

  • Ja, han var jättefascinerad av all belysning! Han fick gå lite själv först och var inte alls blyg bland allt folk, tvärtom! Han hade gärna skenat iväg om han fått chansen…

   Jag har frågat Pappsen många gånger om han inte ska köpa några andra skor. Men han köper bara nya träskor…

   • Åh jag ser Lilleman gå iväg på äventyr. han är så nyfiken och framåt! Men Pappsen då…en envis en 😉

  • Verkligen mysigt! Dumma Svenne försökte verkligen sabba för oss, vi hade tur som tog småvägar förbi de värsta stoppen annars hade vi nog inte kommit fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s