Mina mjäkiga makaroner

20131209-210343.jpgSå sitter man där igen. Till allmänt åtlöje och med skampålen runt halsen. Jag försöker manövrera locket så att de nytillkomna inte kan se, men som alltid i dessa lägen är falkögonen på hugget. De dras lystet till min matlåda.

”Vad har du för gott idag då?” frågar de rart, men jag hör den ivriga undertonen. De har redan sett…

”Eh, jag har bara korv och makaroner. Det blev sent hem igår, tog lång tid att köra och Barnet var gnälligt. Förresten var det Pappsen som lagade maten igår…”

”Oj, makaroner, vad gott. Det äter jag aldrig, det är så hemskt onyttigt!” börjar den ena.

”Nä, det äter vi aldrig heller.” fortsätter nästa. ”Bara dåliga kolhydrater! Vi ger det inte ens till våra barn.”

Och så är diskussionen igång, den ena efter den andra ondgör sig över makaronernas hälsofara, samtidigt som de tuggar på sitt matvete och något som liknar en broccolistam stickor ut ur mungipan.

Då har de inte ens kommit in på korven än! Jag försjunker i mina tankar och försöker att njuta av den efterlängtade lunchen men väcks av att en gaffel med spetsade paprikabitar viftar otäckt nära ögonen.

”Vill du ha? Du ser ut att sakna grönsaker!”

”Nä… ja… eller tack…” svarar jag när de studsar ner i min matlåda och landar på varsin överkokt makaron.

Men dagen därpå går jag med stolta kliv in i lunchrummet! Med överdrivna rörelser lägger jag upp min mat på en tallrik och försöker att inte se mig om alltför ivrigt. Kokt kyckling, avokado och tomater. Duktiga jag!

Låt komplimangerna hagla likt bulgurkorn över mig!

Äntligen tittar en kollega på mig, jag blir fnittrig av förväntan, sträcker käckt på ryggen. Nu kommer upprättelsen!

”Jaha, så vad säger du om situationen i Syrien då?” säger hon allvarligt.

12 tankar om “Mina mjäkiga makaroner

 1. Själv blir jag lite chockad av din berättelse. Att folk säger saker som att ”sånt ger vi inte ens barnen”. Vadå ”inte ens”? Betyder det att barnen får sämre mat än de själva? Sen blir jag trött på folk som måste prata om sin egen förträfflighet. Makaroner är inte värre än ”pasta” oavsett vad den kallas.
  Slå till med en tomatsoppa med röda linser nästa gång. Så enkelt att göra och så väldigt mycket grönsaker!

  • Det går tyvärr prestige i matlådor på mitt jobb, åtminstone bland vissa! Inte så kul, jag visste inte att det var så illa med makaroner förrän jag började där. Eller hur – pasta som pasta!

   Ja, det lät gott! Och nyttigt! 🙂

 2. Fy vilka jobbiga arbetskamrater! Vi kommer med allt möjligt i matlådorna. Ibland inget alls, man har helt enkelt glömt! Ibland får det bli mackor, färdigköpt gorbys eller nåt annat. Lite förståelse för att det är stressigt ibland tack!! Man hinner/orkar inte alltid göra något nyttigt!!!!☺

  • Nä, har man barn och dessutom pendlar rätt långt så orkar man inte alltid tänka ut nåt vidare spännande till middag. Men man kan ha tur och hamna bredvid två andra mammor som också har korv och makaroner. Det är de där som har utflugna barn och, tänker jag mig, en massa tid över, som gärna vill kommentera ens mat.

 3. Jag har utflugna barn och ofta tråkiga matlådor, så det är inte alltid som det stämmer………..man får stå och sucka över andras delikatesser 🙂

 4. Hahaaa… Åhh gud va kul inlägg! Jag skrattar så jag gråter!! 🙂

  Hur som… Varför ska folk klanka ner på korv och mackisar?! Det finns MASSOR annat som är sämre ju!!

  Jag var jättekräsen som liten och är än idag… Jag levde nog mer eller mindre på just korv och makaroner, men nog äter jag broccoli, spenat, vitkål och blomkål som vuxen ibland! Inte alltid…. Det ids väl ingen människa?!

  Barn måste få äta ”barnvänlig” mat… Sen går det ju alltid att tillföra lite majs och grönt på sidan…

  • Haha, ja det är ett litet tag sen detta scenario utspelade sig men jag har inte kommit mig för att skriva ner det förrän nu. Men jag får rätt ofta gliringar för att jag inte har med grönsaker. Lite tokigt för jag äter ju sånt också, bara inte så ofta i min matlåda! Och eller hur, det kunde vara mycket värre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s