Julkorts-vims

Nu är det snart slut på själva julhelgen. Vi har haft en fantastisk jul med släkt och familj, ätit mycket gott och fått alldeles för mycket fina paket. Nu ska det ändå bli skönt med lite vardag igen.

Jag vill be om ursäkt för att jag vimsat en del med julkorten i år. Jag brukar alltid spara förra årets kort och helt enkelt skicka till de jag fick från då men i år orkade jag inte leta efter dem (vi har ju ändå flyttat två gånger sen förra julen!) Det blir alltid lite stressigt och vimsigt när jag sitter en dag för sent och skriver julkort och tyvärr missade jag att skicka till många som jag brukar och vill skicka till! Bäbisens Morfar har dessutom tackat för det fina kuvertet där han kände igen mina kråkfötter, men han tyckte att det var synd att han inte fick nåt kort. Nåja… Här är förlagan till årets julkort!

DSC_0598

God Jul & Gott Nytt År!

En annan fadäs med årets jul var min jansson. Jag skulle ta med en till julbordet och gjorde klart den dagen före så att vi skulle kunna ta det lugnt på julaftonen. Det var fullt i kylen och jag vågade inte ställa den i jordkällaren för jag misstänkte att det kunde vara möss där. Så jag paketerade den väl och ställde ut den på verandan.

Julaftonen började bra med tända ljus, Barnet fick en julklapp att leka med och vi klinkade julsånger på synthen. Sen gick Pappsen ut för att titta på bilen (han gör det med några timmars mellannrum för han tycker att den är så fin) och då upptäckte han att skatorna firat jul med min jansson! Ack ack ack! Som tur var upptäckte han det precis i tid för att vi skulle hinna panik-stress-göra en ny. Men jag gillar inte oset av janssonen, jag ville inte lukta lök och anjovis om håret – men jag hittade en lösning på det med.

20131226-224314.jpg

En gammal t-shirt runt skallen funkade fint!

Men lite roligare händelser; till våran stora glädje fick vi hem hatthyllan vi beställde redan förra veckan, så vi fick ordning på hallen innan jul! Det blev en trevlig förmiddag, strosa runt på Mio, dricka gratiskaffe och rulla lånevagn. Vi kände oss som riktiga pampar där vi gick med kaffemuggarna, blev fnittriga och Pappsen fotade mig.

Sen tittade personalen ner på oss, frågade en aning snorkigt om vi behövde hjälp och då kände vi oss mer som ett par luffare som kommit in för att värma oss, så då tog vi våran hatthylla och åkte hem.

DSC_0645

Men vi är nöjda, det blev fint!

En annan glad nyhet är att Pappsen har flyttat på sågen. Nu kommer jag in i mitt krukskåp igen!

Så nu är det dags att börja fokusera på nyår. Det blir nog ett lugnt firande för oss, men vi vill ändå äta nåt gott! Jag har börjat fundera över meny, men tipsa mig gärna om ni har förslag på bra förrätt/middag/efterrätt!

3 tankar om “Julkorts-vims

  1. Tack förresten för alla tips på nyårsmeny! Pga utrymmestekniska skäl har jag inte kunnat publicera alla kommentarer men det lutar åt gratinerad hummer,dubbelmarinerad fläskfile och tiramisu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s