Sjuka begär

Både jag och Barnet är fortfarande förkylda. Det har varit segt, men nu är vi nog i sluttampen.

Men huvudsaken är ändå att Pappsen har hållit sig frisk. Han blir så ömklig när han är sjuk. Ingenting orkar han, allt behöver han hjälp med. Och så klagas det. Pågående förkylning verkar alltid vara den värsta i mannaminne.

Senast han var förkyld blev han liggandes på soffan i flera dagar, jag fick sköta hushållet och Barnet själv samtidigt som jag fick badda panna och lyssna tålmodigt på den lilla klagomuren.

Sen var jag iväg på fika med tjejerna och när jag kom hem överraskade jag Pappsen i köket.

Vad var det då som fick honom på fötter till slut?

Var det Barnet som var hungrigt?

Försökte han med darrande, febriga händer att göra sig en kopp te?

Eller letande han bara i skåpen efter panodil?

Nej.

20140322-190401.jpg

”Jag blev så väldigt sugen på chips.” sa han. ”Och vi hade inga hemma.”

Inte för att vara sån, men ibland så undrar man…

8 tankar om “Sjuka begär

 1. Hahaha… ja det är väl alltid det man misstänkt med män och deras förkylningar 😀
  Vilken utmärkt smak ni har på kakel i köket föresten! Samma lika som jag har i mitt kök 😉

 2. Nu har jag läst så mycket av det underbart trevliga och roliga som du berättar – jag är imponerad och glad att jag har funnit din blogg – då behöver jag inte ha tråkigt i framtiden heller, hehe. Det här med ”pappsens” chips – förresten – en händelse i mitt förflutna gjorde att jag kände mig ”träffad”, hahahahaha. I mitt fall så letade jag efter kanelbullar…När man håller på att tillfriskna är kanelbullar jättegott, hehe.

  • Tack snälla! Vad roligt att höra! Du har också en fin blogg!

   Haha, jaså kanelbullar? Det kan jag tänka mig, jag ska meddela Pappsen. Han är sjuk men på godväg att tillfriskna här. 😉

   • Tack för din vänliga kommentar! Jo, det är så att, på den tiden jag var ungkarl, så gick jag ofta på lunchrasten på skolan till ett näraliggande bageri (teknis i Borås var jag på då) och köpte kanelbullar och åt som lunch. Sedan dess sitter det i min ryggmärg att kanelbullar det skall jag ha då och då helst ganska ofta. Kan berätta att de bästa kanelbullarna i stan där jag bor är hos Lidl (Uddevalla). Tyvärr avskyr min fru dessa kanelbullar så då köper vi två wienerbröd till henne och två kanelbullar till mig. Då har vi både till eftermiddags och förmiddagskaffet, hehe.

   • Tack för din historia! 🙂 Kanelbullar till lunch, härligt!

    Och det låter jättetrevligt att köpa gofika till både förmiddan och eftermiddan! Det får vi göra här hemma också så småningom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s