Trött mamma, sjuk katt och företagsam parvel

Nä, jag har inte skrivit på ett tag. Vi har ständigt fullt upp och jag har varit sjuk och somnat på soffan så fort jag fått en ledig stund. Bara vanlig förkylning men när man ska passa en lillkille när man är trött och sjuk så tar det på krafterna. Han har lite svårt att roa sig själv dessutom.

Och så har Matilda varit sjuk.

20140524-195627-71787630.jpg

Jag fick ta henne till veterinären i tisdags med höga infektionsvärden, men nu knaprar hon antibiotika och är på bättringsvägen. Och när jag stått utan dator har det varit ännu svårare att få till ett inlägg.

Vi har försökt med nytt batteri men det verkar inte hjälpa. Däremot har vi precis monterat nytt objektiv till kameran så snart kanske jag kan få till lite käckare bilder igen!

Det blir en dyr månad med alla extrautgifter… Därför blir det inget picknickbord, slog Pappsen fast igår när jag ville beställa ett. Ett sånt snickrar han lekande lätt ihop själv, menade han nu.

Jag tänkte också beställa en ny flagga till Barnets sandlåde-båt, men även där fick jag avslag. Snåltarmen har slagit till ordentligt på Pappsen och det är väl bra. Oftast sträcker sig tarmen bara runt saker som jag vill ha men om han bara snickrar ihop ett bord och syr en liten flagga så är jag mer än nöjd.

Eftersom jag och Barnet har varit hemma från jobb och förskola har vi ändå haft några fina dagar tillsammans. Och häromdagen lät Barnet mig sova ut på soffan i ett par timmar.

Jag släpade mig upp klockan sex när Barnet ville upp och Pappsen åkte till jobbet. Jag drog på barntv:n och somnade i soffan. (Om man redan nu förfasas över att jag är en dålig mamma kan man sluta läsa här.)

I vanliga fall brukar jag sova så lätt att jag ändå har lite koll på Barnet men nu däckade jag helt och vaknade klockan åtta av att Barnet slamrade med disken.

(!)

Vi brukar vara noga med att slå igen diskmaskinen helt men nu måste den ha varit lite öppen. Nu kom Barnet glad i hågen in och visade mig mixerstaven. Den med så vassa knivar i botten!

Jag lyckades ta den ifrån honom (förstås under vilda protester) och kastade mig upp för att titta till köket. Barnet kom efter och visade mäkta stolt upp förödelsen.

Tallrikar och diverse pryttlar från diskmaskinen hade han ställt upp på bänkarna, blandat med den orena disken som redan stått där. Besticken hade han strött ut över hela golvet. Och ugnen, ja den stod och gick på 190 grader!

Ojojoj.

Han hade också lyckats hitta asken med mina silverskedar och den hade han fått upp och helt fint dukat med skedarna vid matbordet.

Och så säger jag att han inte kan roa sig på egen hand!

Pyttsan! Han är verkligen företagsam, Mammas lilla parvel.

Priscilla då? Ja, den var kanon! Inte mycket att rekommendera nu egentligen då sista föreställningen gått men det var en trevlig dag tillsammans med syrran! Mycket god mat hann vi också få i oss när vi inte hade fullt upp med att prata med taxichaufförerna. Jag tror att de gillar lantisar.

20140524-200025-72025597.jpg

20140524-200028-72028083.jpg

20140524-200027-72027273.jpg

20140524-200026-72026507.jpg

9 tankar om “Trött mamma, sjuk katt och företagsam parvel

 1. Usch usch lilla vän vad du kan hinna med! Snabb är du, det vet jag. Kul med ett intresse för köket i alla fall! Hoppas det håller i sig! Ja vi hade en trevlig dag i huvudstaden. Taxi-chaufförerna påstod att lantisar var mer sociala än storstadsbor och det kanske stämmer? I stora staden är alla så anonyma?

  • Ja, jag tror nog att intresset kommer att vara! Han gillar ju mat!

   Det stämmer nog. Vi är nog trevligare i alla fall! Vana vid att man måste vara artiga mot varandra eftersom man känner alla och är mer beroende av varandra på landet. 😉

 2. Kul att läsa din blogg 😉 Mindre kul att läsa hur trött du varit av förkylningen. Fint att Barnet dukade med finbesticken på bordet…han är duktig, han 🙂 Farmor har tyvärr glömt sy flagga till sandlådebåten och nu har Farmor ont i ryggen på grund av för många, långa stunder vid symaskinen. Sorry! Det gör inget om ”snåltarmen” ändrar sig o. köper en flagga…jag ska ändå sy en flagga någon dag. Man kan ju byta ibland.
  Nu hoppas jag att ni alla får vara friska och skrämmer bort alla otäcka baciller. Kram till er tre ❤

  • Jag visste inte att Pappsen frågat dig om flagga? Men vi köper en, snart lättar nog snåltarmen på plånboken.

   Du har sytt så mycket fint! Längtar efter att få se kläderna till lillkusinen i verkligheten! Och efter min present! 🙂

   • Förstod det, att han inte berättat för dig. Han är nog lite glömsk 😉 Köp en flagga, ni ❤ Har sytt två saker till…denna gång åt Barnet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s