Yngre medelåldern – här har du mig!

Vi hade ju dejt-kväll i lördags, Pappsen och jag. Det var trevligt! Vi åt kinamat och sen såg vi Hobbit del 3 Femhärarslaget. Maten var god och filmen riktigt bra! Vi tittade i 3D med glasögon och allt och det var riktigt tufft! Tyvärr var det lite ansträngande för ögonen bara så som den tant jag börjar bli fick jag huvudvärk.

Annars var det en sån här kväll som jag var glad över att jag är just det – lite äldre – och har lämnat de vilsna och hetsiga ungdomsåren bakom mig. (Jag skulle vilja kalla mig för ungdom än men innerst inne tvivlar jag på att det är en korrekt benämning på en 32-årig blivande tvåbarnsmamma. Yngre medelåldern – här har du mig.)

Att jag kände så just i lördags hade flera orsaker.

– De skräniga tjejerna i 20-årsåldern som satt vid bordet intill oss och som skvallrade högljutt, flabbade och sprang omkring inne i restaurangen utan att tänka på att det förtog en del av den romantiska stämning som bland annat jag och Pappsen velat få till. Det var ju liksom ingen pizzeria vi var på! Jag har väl också varit i den åldern och trott att man var lite tuff och avslappnat nonchalant mot omgivningen när man betedde sig så (fast SÅ illa har jag minsann aldrig varit), men det är rätt skönt att ha insett att det mest är störande. Nu vet man lite mer vad som är tufft på riktigt och slipper klanta till det så ofta.

– Som ung tjej, lite oavsett hur bra man ser ut, så drar man blickarna till sig. Självklart blir man mer medveten om sitt utseende då och på hur andra uppfattar en.

Jag är bortom det nu. Jag slipper obemärkt förbi. Jag kan gå i omodern täckjacka och stor-mössan nerdragen över öronen utan att någon bryr sig, inte ens jag själv. Visst drog jag lite uppmärksamhet till mig när jag ramlade med magen före in i mannen som satt på platsen bredvid min på bion men det ÄR så svårt att balansera sig förbi allas fötter när man själv har taxben och, just nu, stor mage. Men efter att vi skrattat förläget och utbytt diverse artighetsfraser kunde jag sätta mig tillrätta, trycka upp de hornbågade 3D-glasögonen i ansiktet och peta loss popcornskal ur tänderna i lugn och ro. Verkligen skönt!

– När Pappsen och jag tog oss till bilen igen passerade vi party-kvarteren där människor i alltför tunna kläder stod och rökte och skriade i 20 minusgrader. Herregud, vad jag är glad över att slippa stå och frysa i för tunna kläder! Nej, jag har aldrig feströkt, men väl stått utomhus för att man inte har haft så mycket annat att göra än att hänga på byn eller stan och sen fryst så mycket att det har känts ända in i benmärgen och sen har det tagit timmar innan man har tinat upp igen.

Dessutom räckte det med att passera alla rökande ungdomar för att det skulle stinka om håret efteråt. Nä, tummen ner för det och tummen upp för tacos på fredagar, parmiddagar och småbarnsliv!

Yngre medelåldern – jag är så glad över att vi har funnit varandra!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b26/44951191/files/2014/12/img_5024.jpg

Här är tanten med taxben och mage, men utan 3D-glasögon. Måhända lite sur över att Pappsen ville sitta kvar och kela med katten istället för att komma och fota mig. Vad är det med män och katter egentligen??

6 tankar om “Yngre medelåldern – här har du mig!

 1. Först och främst….bra att ni hade en skön och trevlig dejt, trots pladdrande tjejer och att filmen var bra också. Mums för Kinamat.Och sen undrar jag som du…varför maken hellre pratar med katten, än kollar vad jag gör??? Eller lyssnar på mig? (…fast där kan jag förstå honom) Katter och karlar 😉 Suck!!! Jag som själv är Catt! Catt-astrof…heeheee 😀

  • Ja! Det är konstigt det där med katterna! Jag vet inte om jag berättat på bloggen om den gången Pappsen och jag tittade på skräckfilm. Pappsen hade en arm runt mig och en runt Rut. Plötsligt blev jag rädd och skrek till.

   Pappsen var blixtsnabb att trösta. ”Men stackars lilla Rut, inte ska du bli rädd för att matte skriker…”

 2. Hej ”Lilla Lina”! Hamnade här för att du ”gillade” en kommentar som jag gjorde hos ”I skuggan av Arvid och Lydia”. En trevlig blogg du har här 🙂 Den lyser av livsglädje 😀

  På den här bilden kan jag varken se tanter eller taxben, bara en jättesöt tjej med en av de vackraste magar man kan skåda 🙂
  Kram och Gott Nnytt År

  • Tack snälla du! Du har också en fin blogg och en talang för att skriva!

   Jo, gravidmagar är allt härliga! 🙂 Man får njuta av dem så länge de varar!

   Gott Nytt År till dig också! kram

 3. Ja det kanske är så att vi är i yngre medelåldern! Känns hur som helst riktigt härligt och som en bra ålder! 👍

  • Det finns olika åsikter om när yngre medelåldern infaller men vissa menar så tidigt som 30! Andra lutar mot 35 eller ännu äldre så man får väl välja om man är ungdom eller medelålder utifrån hur man känner sig! 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s