Ansiktsbehandling och pormaskar

Nu har jag varit mammaledig i en vecka och det har varit en fin vecka! Förra gången hann jag ju bara vara ledig i fyra dagar innan förlossningen satte igång, fast visserligen kände jag mig mycket mer utvilad och förberedd den gången än vad jag gör än så länge. Det är helt enkelt skillnad att bara ha sig själv att rå om hela dagarna, men det kommer nog att gå bra den här gången ändå.

I fredags lyxade jag till det med ansiktsbehandling. Jag hade fått det i julklapp, perfekt att unna sig så här innan nästa barn kommer.

Jag har inte varit på så många ansiktsbehandlingar, men detta kanske var min femte. Och jag kan njuta mer för varje gång, känner jag. Det är ju speciellt att någon sitter och pillar och smetar i ens ansikte. De kommer egentligen alldeles för långt in i den personliga sfären!

På min allra första ansiktsbehandling ingick det dessutom portömning! Jag hade fullt sjå med att försöka att hålla mig för skratt! Att ligga på en brits med en stark lampa i ansiktet och en främmande människa som tog i för kung och fosterland när hon ivrigt klämde pormaskar på min näsa! Det kändes så märkligt!

Sen fick jag en ansiktsmask och fick ligga och ”slappna av” i lugn och ro. Men när jag blev ensam låg jag och skrattade så mycket tyst för mig själv att jag grimaserade med hela ansiktet. Sen blev jag rädd att masken skulle ligga helt ihopskrynklad i ansiktet på mig när tjejen kom tillbaka – och det gjorde mig ännu mer full i skratt.

Även i fredags blev jag lite fnittrig, men jag kunde ändå slappna av och njuta.

Det var ingen portömning denna gång heller. Istället gjorde jag mina egna ”pore-stripes” igår – en slags mask som ska dra ut pormaskar. Precis som de man köper drar de inte ut de små bruna prickarna men om man har någon mer utstickande så ska den följa med. Och även om man inte har det så tycker jag att huden blir finare efteråt, du får med dig en del döda hudceller.

Hemmagjord mask mot pormaskar

1 msk gelatinpulver
1,5 msk mjölk

Blanda gelatinpulver med mjölk.

Värm i mikron i 10-15 sekunder.

Applicera på ställen där du har pormaskar, ex näsa, haka och panna.

Låt torka helt. Det tar 15-20 minuter.

Dra bort masken.

Pormaskar och döda hudceller följer med!

 

IMG_4413
Foto efter ansiktsbehandlingen

9 tankar om “Ansiktsbehandling och pormaskar

  • Tack! Det blev lite skillnad efter ansiktsbehandlingen faktiskt. Jag känner mig lite finare nu. 😃

   Jo, det kan vara babylycka. Överlag är jag nog ganska lycklig. 😃

 1. Jag blir rastlös och full i skratt vid de tillfällen man ska slappna av i ”lugn och ro”, vill kolla i mobilen, men det går inte när jag ligger under en massa varm frotté…………………..men det är jättehärligt ändå :).
  Vilken snygging du är 🙂 🙂

  • Ja, det blir kanske så för många! När man ligger och ompysslad och det ska vara rofyllt och lugnt så FÅR man ju inte skratta känner man. Annars kan jag vara ganska bra på att slappna av.

   Tack!! 😉

 2. Du var så fin och vacker redan innan…men det är nog skönt med ansiktsbehandling ❤ Om man kan slappna av!!! Tipset om pormask-masken….den ska jag göra. Får köpa hem gelatinpulver. Låter jätteintressant. ❤ 🙂

  • Tack! Ja, jag tycker om att leta saker i skafferiet till mina behandlingar. Just gelatinpulver hade inte jag heller hemma första gången jag skulle testa, så jag provade med gelésocker istället. Det funkade inte… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s