En ljuvlig tid

Det är en ljuvlig tid nu, både i livet och för årstiden.

Det är fantastiskt att vara någorlunda ung, pigg och stark och ha många planer och drömmar för framtiden tillsammans med Pappsen. Att ha småbarn som växer och utvecklas och som gör oss till en familj.

Och det är ljuvligt att vara mitt uppe i våren och ha hela sommaren framför sig.

Det är en bra kombination! Idag är det egentligen min jobbhelg, men istället för att sitta instängd på ett labb har jag varit ute med familjen i solen. Barnet springer runt i trädgården bland vitsipporna och ropar mamma med kaksmulor runt munnen. Lillan har varit som en ängel och sovit många timmar ute i vagnen. Däremellan har hon gett mig stora leenden när jag har tittat på henne.

image

Ja, inte så att jag vill låtsas som att tillvaron med ett spädbarn och ett barn i trotsåldern är enkelt och glassigt. Inte alls. Ibland är det helt förtvivlat jobbigt, men det kan vi ta en annan gång. Idag har det varit en bra dag.

Vi börjar få ordning som vi vill i trädgården och när vi jobbar på går det riktigt bra.

I veckan var min mamma, barnen och jag på den nya blomsterhandeln. Vilken lycka! Det var så fint och utbudet av perenner var enastående!

IMG_5618

Jag kom hem med jättevallmo, luktpioner och löjtnantshjärta till rabatterna, penséer till blomlådorna och ett litet citronträd till uterummet.

Idag har jag hunnit plantera och det kommer att bli så fint! Jag har också flyttat förgätmigej och prästkragar så snart har jag min drömrabatt!

IMG_5645

Pappsen har länge bekymrat sig för hur han ska kunna klippa de höga tujahäckarna. Jag har inte varit så orolig för jag vet att han alltid löser det på nåt sätt.

IMG_5657

Barnens Farfar har lekt med Barnet och hjälpt till att bära ris.

Det går bra när vi hjälps åt.

Syrran var här ett varv och vi tog en promenad med barnen. Vi ville ta kort på dem när de satt på den fina bänken men de ville inte riktigt. Då fick de ta kort på oss istället. Det kan vara fint med två fullvuxna flickor också.

IMG_5672

Såna här dagar skapar fina minnen.

Och trädgården doftar av blommor.

IMG_5655

IMG_5651

IMG_5654

10 tankar om “En ljuvlig tid

 1. Åhhh vad Lillan har växt. Nu längtar jag igen efter barnbarnen ❤ Och så fint i er trädgård det blir…även om det var himla fint förut också! 🙂 Pioner, Lina….så ljuvligt!!!! Och jättevallmo också! Och Pappsen fixar det mesta…högt uppe är han 😉 Visst är livet underbart ❤ Tack för så fina vårbilder. Och en finbild på två snygga tjejer också!!!! ❤

  • Ja, Lillan växer så att det knakar! Hon går i sin storebrors fotspår och kommer att bli en riktigt rund bebis…

   Tre olika luktpioner köpte jag och jag längtar så tills de blommar. Och tänk om jag äntligen ska lyckas med en vallmo. De är ju så enkla, ändå har jag satt otaliga i alla mina hus och ingen har någonsin tagit sig… Men den här gången är jag full av hopp! 😃

 2. Reblogga detta på Christer.L.Hansson och kommenterade:
  Jag gillar din beskrivning av livet och det hopp och längtan som du beskriver. För mig är sånt så viktigt och jag vill gärna reblogga det som ett gott exempel på livslust och att ta vara på livet så som det är.

  • Ja, tänk om man fick bromsa in nu… 😊 Men vi får njuta så mycket vi kan nu och ta tillvara på tiden. Och så har vi en massa fint framför oss också. 😊

  • Ja, direkt från trädgårdsarbete till blomplocknings-promenad. Det är tur att det inte är en mode- eller sminkblogg jag har. 😉Det enda jag hade piffat till mig med var väl lite deodorant.

 3. Härligt att läsa om hur väl du tar vara på dagarna. Det kommer du att ha stor glädje av när du ska samla ihop dina minnen kring åren som småbarnsförälder …
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s