Mammor med tjocka glasögon

DSC_1088

Kan vara på sin plats att klargöra att allt i det här inlägget, tro det eller ej, är helt sant.

Vi bär alla våra glasögon. En del har tjockare glas än andra bara. Och många mammor har verkligen JÄTTEtjocka glasögon på sig. Dessa mammor kan dyka upp där man minst anar det men ofta hägrar de på Familjeliv där de ligger i vassen och lurpassar på intet ont anande stackars vanliga mammor.

”Är min dotter normal?” frågar någon. ”Hon är 3,5 månad och har inte börjat skratta än.”

En glasögonmamma hugger direkt. ” MIN dotter skrattade när hon var en månad! Man måste ju stimulera dem!”

En annan Glasögonmamma ger sig in i tråden.

”MIN dotter skrattade glatt redan när hon kom ut! Sen gick hon runt på förlossningen och tog alla i hand!” (Okej, det här sista kanske jag överdrev.)

”MIN 3-åring lägger pussel på 50 bitar!” läste syrran förskräckt på en annan tråd.

”Bara 50??? MIN dotter lägger pussel på 100 bitar, och då har hon inte ens fyllt 3 år!”

Dessa mammor finns även IRL (i det verkliga livet). Till exempel i fikarummet när jag berättade om ett 1-årskalas jag varit på och sa att det är så mysigt för nu har barnet börjat att prata – han säger både mamma, pappa och titta!

”VAFALLS!” hör jag från andra sidan av rummet. ”Ett år och pratar inte mer än så? När MIN son fyllde 1 år gick han själv runt på gårdsplanen och hälsade alla gästerna välkomna!”

Eller vad sägs om ”MIN dotter är så vältränad. Bara 2 år och redan magrutor!”

Ja… man kan i alla fall ha lite roligt åt dem, Glasögon-mammorna. (Fast mest är de förstås bara jobbiga.)

Har jag förresten sagt att MIN Bäbis nästan kryper nu? Och om man lyssnar riktigt noga när han skriker hör man att han egentligen bara försöker ropa ”Mammsen! Jag älskar dig!” Han är så duktig och framåt, MIN Bäbis!

Ha! Det här måste jag berätta om på Familjeliv!

11 tankar om “Mammor med tjocka glasögon

 1. Familjeliv…… verkar vara en helt vanlig, skrytblaska!!!!
  Måste man skryta om sina barn ? Kan inte glasögonmammorna (och papporna) glädjas över att: deras barn är friska!….deras barn får mycket kärlek,….är älskade,….Alla barn är så olika. Tur är väl det 🙂
  Och jag håller med dig: Din Bäbis ropar faktiskt: Mammsen, jag älskar dig! Det kan väl varenda människa höra……

 2. Underbart!! =) Klart att han kryper snart och kan redan säga ”Jag älskar dig!” Sist jag såg honom höll han upp ett finger lite och menade förstås att han snart är ett halvår!! Så imponerande!!! Innan jag lämnade honom gav han mig en slängpuss! Det kanske inte alla 5 månaders kan, men världens bästa Bäbis, han kan minsann!!!! =)

 3. Ja, ni har också hört att han säger det? Vad roligt, var lite rädd att jag tog i i överkant ett tag! Slängpussar med? Härligt!!! Tänk att just jag fick Världens Bästa Bäbis ❤

  Det är ett forum på nätet, finns hur mycket som helst, mycket är bra men man får tänka på att det inte är några proffs som sitter hemma och knapprar, en del får man verkligen ta med en skopa salt. =)

 4. Skopa salt…bra sagt 😉 Att ta hand om sin baby är ju ingen tävling, fast en del verkar tro det. Nog sagt om detta. Och Jaaaa……. ni har Världens Bästa Bäbis…just det 🙂

 5. hahaha, ja tyvärr är ju detta så skrämmande sant. Det är inte klokt vad mammor (dock inte alla, men många) måste glänsa med sina barn och trycka ner andra mammor. Varför inte stötta en orolig mamma som frågar något. Nä strö salt i såren bara. Och detta trots att bl.a. de på BVC och förskolor predikar att man absolut inte ska jämföra barn, speciellt det första året, de utvecklas så olika.
  Men måste bara påpeka, kryper din bäbis bara nästan och pratar han inte mer än så? Min yngsta hälsade glatt på både mig och pappan direkt när hon kom ut ur magen och sen kröp hon iväg och hämtade kaffebrickan åt oss. Eller var det andra barnet. Så svårt att komma ihåg, de var så tidiga allihop 😉 Eller vänta, överdrev jag lite nu kanske… eller ganska mycket.
  (Mina barn har nog varit väldigt normala, tidiga i vissa saker och sena i andra, på olika sätt, och ingen har varit den andra lik i sin utveckling) Ha det så bra och hoppas den stora Bäbisen blivit frisk nu 🙂

 6. Haha! Ja, det är väl så. Är de tidiga med något är de lite sena med nåt annat istället. Men har jag sagt att Bäbisen nästan kryper? Det vet jag nog inte riktigt, blev kanske lite fel. (Han springer! Far runt som ett jehu här hemma, upp och nerför trappan! Blir lite bökigt att ha koll på honom nu när han har blivit så stor, men det är ändå skönt att han kan gå upp på mornarna och koka sin egen gröt.)

 7. Ping: Mitt egna lilla mammaskryt | en blomma i landet

 8. Haha, ja man vet inte om man ska skratta eller gråta då man hör dessa kommentarer. Man får bara hoppas på att man inte själv varit likadan. Fast visste ni att min 5-årige dotter redan läser, och räknar. Tror nästan hon kunde börja första klass, eller kanske rent av andra klass, redan i höst. 😉

  • Haha, kör på andra klass du! 🙂 Ja, det är nog lätt hänt att man skrävlar över sina barn fast man gör sig rolig över andra som gör det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s