Nu lämnar vi Bäbisens allra första hem

Nu är det dags att ta farväl av det gamla huset. Det gör jag med en liten klump i halsen. Vi har trivts väldigt bra där, precis intill skogskanten och allt som har hörts i trädgården har varit fågelsång. Men det som egentligen är jobbigt är att det är Bäbisens allra första hem som vi lämnar.

Här gick jag med min stora mage och kände Bäbisens rörelser. Här kom vi hem från BB, tafatta och nervösa med våran nya familjemedlem.

magen

Världens finaste Bäbis i magen

Här gick vi varv efter varv runt i huset för att trösta och lugna lilla Bäbisen när han hade ont i magen eller när han inte kunde sova.

Här har vi sett hans första leende, lyssnat till hans allra första skratt.

Idag torkade jag bort hans handavtryck från spegeln i hallen. Där har vi stått så många gånger och busat med varandra och han har skrattat av förtjusning slagit med händerna mot glaset.

Det kommer vi aldrig mer att göra.

Idag skurade jag sovrummet där vi tillbringade de första nätterna med täta amningspass och där vi förvirrade vaknade av ilskna barnskrik. Och nätter på senare tid där vi vaknat av Bäbisens mjuka joller och av en len hand som försökt att stryka oss över kinden.

20121219_065124

Här har vi delat den första tiden med dig.

Det enda spår som fanns kvar av Bäbisen idag var en av hans små strumpor som blivit glömd under sängen.

20130325_110900

En strumpa som saknar sin Bäbis.

Den såg så liten ut där den låg. Så ensam utan sin Bäbis.

20130325_110917

En ensam och glömd liten strumpa i Bäbisens allra första hem.

Jag lät den ligga kvar, den fick Pappsen städa bort.

4 tankar om “Nu lämnar vi Bäbisens allra första hem

  1. Blir alldeles tårögd när jag läser, visst är det vemodigt med uppbrott……och minnen. Men ni kommer att få det jättebra i nya fina huset 😉 🙂

  2. Håller med din mamma Mait! Blir också tårögd. Du har skrivit så innerligt varmt och fint om huset! Men nu börjar ert nya liv…i nya huset….eget hus. Ett hus blir inte ett hem, förrän man gör det till ett hem ❤ Kommer att bli så fint och bra 🙂

  3. Ja då, vi kommer att få det jättebra i nya huset. Jag ser fram emot att få dela livet med Pappsen och Bäbisen där och det är ju sant att minnena sitter i hjärtat och inte i väggarna på andra huset. Men jag blir lite känslosam och vemodig när jag vet att vi gjort saker för sista gången. Och när jag inte kommer att kunna peka på t. ex. bjälkarna i taket och säga till Bäbisen att han älskade att ligga och titta upp på dem när han var riktigt liten.

    Men det är skönt att nya huset är något beständigt. Där kommer vi att bli kvar länge, det kommer att bli Bäbisens riktiga barndomshem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s