Barn i bilen

Pappsen är en drömmarnas man! Han har alltid många projekt och jag blir alldeles matt av hans planer på hur huset ska renoveras! Men så i fredags stillade han sig. Han hade fått en ny dröm.

Han hade gått in på begagnat-avdelningen på jobbet för att se ut en ny andra-bil, men blev sugen på att byta första-bilen istället!

Egentligen vill vi leva snålt som småbarnsföräldrar, men blev förstås frestade. Och före allt annat kommer säkerheten! Ju nyare bil desto säkrare!

Jag vill ta tillfället i akt och be alla med barn att tänka en extra gång på säkerheten.

Jag ser ibland bilder på sociala medier där små barn sitter i framåtvända bilbarnstolar. Det gör mig så ledsen! Vi lever i ett så pass upplyst samhälle där vi kan minimera riskerna för barn i trafiken och det finns ju inget som vi är så rädda om som våra barn!

bilbarnstol

Själva har vi nyligen bytt bilbarnstol, förstås E-godkänt. Det är en liten trygghet när vi åker mycket bil och när trafiken är så hård som den faktiskt blivit. Vi har en Besafe izi plus som bland annat finns att köpa från Babyland.se.

Här finns bra råd om hur du åker säkert med barn i bilen:

211f0a50435debb167cc164c1f5d6f

Klicka på bilden.

11 tankar om “Barn i bilen

 1. Ja herregud, det är skrämmande att se hur vissa stuvar in barn i bilen och sen bara stänger dörren. Eller sätter dem framåtvänt flera år före 4-årsdagen! Jag tror inte de kan förstå riskerna de tar med deras älskade små barn!
  Mina barn berättar än om hur jag för länge sen råkade glömma spänna fast minstingen i framsätet. Han upptäckte det en mil bort från hemmet. Jag tycker det är skönt att barnen tar för givet att bältet ska på när man sätter sig i bilen. Som sagt annat var det ju när vi var små… :-/

  • Nej, om man vet om hur mycket större risker det är för barnet att åka till exempel framåtvänt när de är små så kan jag inte komma på en enda vettig ursäkt till att göra det. Som tur var håller man sig ju allt som oftast på vägen men OM OM OM en olycka skulle vara framme…

 2. 🙂 Jo jag vet, det var annat när ni var små………..vi var 6 personer i familjen och minstingen fick sitta i knät med mej i baksätet när vi gjorde vår årliga semesterresa till Öland 😦 Och barnvagnsinsatsen placerades i baksätet när det fanns en baby…………… men det var ruskigt länge sen.

 3. Trafiken var mycket lugnare förr…..alla körde saktare. Idag har många så bråttom. Denna stress!
  Och när jag säger förr…menar jag, när jag var liten. För länge, länge sen 😉 I vår bil nr:2, satt jag ibland längst bak nere i smatten på folkvagnen. Det var nog egentligen en hatthylla, med utrymme under. Så där nere satt jag eller lillebror ibland. 🙂 Och så sakta gick det, att vi syskon, hann med att skriva upp alla bilnummer. Inte mycket trafik på den tiden. Massor har hänt sedan dess. Säkerheten för alla i bilen är klart bättre, men hastigheten och hänsynen är sämre på vägarna,

 4. Ja, det har hänt massor på ganska kort tid! Det låter gemytligt att hinna skriva upp alla bilnummer! Det är annat mot nu. Jag tycker att folk kör mer och mer aggresivt hela tiden, jag tycker mig märka skillnad bara mot innan jag var mammaledig.

 5. Sen kan jag tycka det är lite konstigt att det hela tiden byggs bilar som ska gå så fort. Varför då?! När vi ändå har fartbegränsningar i stora delar av världen som konsumerar dessa bilar. Går inte riktigt ihop för min del. Visst att man vill ha en bil som accelererar bra, om man behöver köra förbi, ska komma upp fort i fart när man sväng å så vidare. Men varför bygga vanliga bilar som går alldeles för fort. Sen kan jag inte förstå att man inte sätter in alkolås i alla nya bilar.

  • Det är ju jättekonstigt! Vi gör så mycket annat för noll-visionen i trafiken, till exempel lastbilarna får ju bara gå i 90. Visst är det bra om det går fort att köra om, som sagt, men det behöver ju inte gå hur fort som helst. Och alkolås skulle verkligen spara olyckor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s