Fläckvis perfekt

Än så länge är jag nöjd med dagen! Det här är ju INTE en blogg som handlar om att jag har ett välstädat hem, ett vackert barn och att jag lagar mat och bakar bröd som ser fasligt snyggt ut på bild.

Men just idag är det lite så!

Jag vill ju vara en sån mamma som städar bakom spisen varannan torsdag, istället är jag en sån som staplar soppåsar utanför dörren och kastar kissiga blöjor på golvet.

Fast idag har vi varit en ganska kort och tidig dag på förskolan så vi var hemma redan vid 11. Eftersom Barnet sov ett kort pass igår när han skulle försöka sova i vagnen på dagis och sen blev väckt tidigt idag så tror jag att han sover ett långpass nu.

Jag hade tänkt berätta om att Barnet blir så väl omhändertagen av de större barnen på förskolan som säger att han är så söt. (Förstås av personalen också.)

Att jag hunnit hämta gårdagens post innan dagens kom och att jag torkade av bänken på momangen efter att jag bakat bröd idag istället för att vänta till dagen därpå.

Ja, och så har jag bakat bröd men det framgick kanske?

Men eftersom Barnet vaknade samtidigt som jag skrev ”långpass” så ska jag försöka runda av.

Hur som helst så ska jag prova att lämna för första gången imorgon och det känns faktiskt bra! Mest tänker jag på vad jag ska göra under nästan två timmar mitt på dagen hemma själv!  Tanken är svindlande! Jag kan ju göra i princip vad jag vill!

Ska jag:

* ta en promenad?

* städa?

* eller laga mat?

Ojojoj! Jag får hybris.

DSC_0792 DSC_0793

tekakor

Utslagna vårliljor och nybakade tekakor förstärker känslan av ett fläckvis perfekt hem.

7 tankar om “Fläckvis perfekt

 1. Här har vi inte heller något fläckfritt hem! Utan ett riktigt småbarns hem!! Då menar jag bajspåsar vid dörren, som ”ingen” orkar gå med ”just nu”, babymat på golvet, som ”ingen” inte tar upp på en gång det spills, leksaker överallt, tandkrämsfläckar på badrumsspegeln som” ingen” gjort, m.m m.m som ”ingen” gör eller gjort!
  (”Ingen”= i det här fallet maken)
  Men det är ett hem iaf…. Vårat hem, fyllt med skratt,bajs,tårar och nu öven en massa snor! 🙂

  • Vilken fin kommentar! Så är det ju, det är våra hem. Inte perfekta men en avspegling av livet vi lever just nu. Fläckiga golv, prickiga speglar men även kärlek och skratt!

  • Ja, tack och lov! Dessutom känner jag mig sällan som en sämre mamma än när jag får för mig att baka och göra mig till samtidigt som Barnet är ledsen och klängig och jag inte riktigt har tid för honom.

 2. Åh det finns fler som jag!! 🙂 Jag har svårt att fatta att det finns mammor som får städning, bakning, matlagning och allt annat gjort på dagarna. Hur gör dom? Sitter deras barn stilla framför tv:n några timmar?
  Va skönt att du inte behövt lämna den lilla själv på förskolan förrän i morrn! En del förskolor verkar pusha för att det ska hända redan dag 3, så jag fasar lite vår dag i morrn. Även om jag kommer säga ifrån om det skulle stå på agendan. Lycka till och njut av lyxen mitt på dan!!

 3. Jag brukar sucka över att barnen drar fram grejer så att vi sällan har ett välstädat hem. Men sanningen är den att det är sällan dem som spridit ut allt som ligger på köksbänkarna och alla kläder på toa och i sovrummet. Men, men som ni så klokt säger så är det ju ett livfullt hem. Det syns att någon bor där! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s