Blev ni lurade igår då?

hemnet

Det känns som att det var lite lamt med aprilskämt i år. Själv blev jag blev inte riktigt lurad. Kanske borde jag lagt upp ett aprilskämt här men jag har tagit två års uppehåll med aprilskämt nu.

Den första april för två år sen var jag ledig och hade gott om tid på mig att luras.

Då letade vi fortfarande hus. Vi hade gått på en del visningar vid det laget, men inte hittat rätt. Men nu skickar jag varsitt meddelande till mina bröder om att vi äntligen blivit husägare och berättar vilket hus vi slagit till på. Jag låtsades att vi köpt ett hus mitt inne i samhället som legat ute jättelänge utan att någon nappat.

Det var nu så att det inte alls var något fel på huset, det var ett rart litet hus men absolut inte ett sånt som vi var ute efter. Jag tyckte att det var ganska uppenbart så trodde egentligen inte att jag skulle lyckas lura någon av dem.

Mycket riktigt svarar lillebrorsan direkt att han fattar att det är ett aprilskämt.

Efter ett tag svarar också min storebror.

”Vad fick ni ge?”

Jag får lite fjärilar i magen och undrar hur långt jag ska gå men bestämmer mig för att ange ett rimligt, men ändå högt, pris. Skriver att det är i högsta laget och egentligen inte det hus vi varit ute efter men nu orkar vi inte leta längre.

Han har fler frågor och jag svarar men sen kan jag inte hålla mig längre så efter ett tag skriver jag ”April april!”

Då blir det alldeles tyst i telefonen och jag misstänker att han inte tyckte att det var så kul att bli skojad med.

Vad jag inte visste var att storebrorsan just då var hos ett par i familjen som ville sälja huset som jag skämtade om.

När jag skickade meddelandet till honom berättade han för dem att deras mammas hus äntligen blivit sålt. De blev förstås jätteglada och följde förmodligen sms-konversationen med stort intresse.

Tills jag skickade att det var ett skämt…

Som att deras hus skulle vara så absurt att köpa att man till och med skämtade och gjorde narr över det.

Usch, så menade jag ju inte!

Förlåt!

Jag ska aldrig mer skämta om ett hus!

 

14 tankar om “Blev ni lurade igår då?

 1. Nä, vad jobbigt! Förstår om det blev ett uppehåll pga det, ha ha! Men nu tycker jag nog att du kan sätta igång igen. Du har ju snart 1:a maj du kan skoja på! 😁✌️

  • Ja! Jag kunde gjort en ”Mina 100 mest pinsamma” tror jag när man börjar ränka efter. Jag får släppa resten lite då och då istället.

  • Nä, jag hade ingen aning om att brorsan pratade med dem… så det året hann jag lura Pappsen att våran katt hade fått kattungar också. Han blev jätteglad, berättade på jobbet och var väldigt förväntansfull att få se de små missarna när han kom hem. Då kändes det också lite tråkigt att ha lurat honom då. Han blev så besviken…

   • Du är på gränsen till ”övertramp” din skojare! Det är nästan så jag börjar bli skrajsen för att bli lurad av dig – vem vet vad 17 du kan komma att hitta på 😀

 2. Eftersom min kära fästman har dille på att någon ska kapa våra kontokort och tömma vårt sparkonto kunde jag inte låta bli att skoja med honom om det och ge lite svettmustasch när jag hämtade honom efter jobbet.
  ”Du… Varför har du tagit ut xx tusen kronor från vårt sparkonto? Vad ska du ha dem till?”

  DEN minen. Haha! Den lever jag länge på 🙂

  • Hahahahahahahaha! Det kan jag verkligen tänka mig! Men, om jag vore han skulle jag nog försöka tänka ut något liknande skämt att utsätta dig för. Kanske du skall vara ”försiktig” i fortsättningen, hehe. Med vänlig hälsning, Ante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s