Har du också en ful bil?

Har du en fin bil eller en ful bil?

Och hur blir du bemött i den?

Vi har ju både Fin-bilen och Ful-bilen. Jag kör väl likadant med båda bilarna, lika snabbt och med samma grad av hänsyn till andra trafikanter.

Ändå är det helt olika hur de andra bilisterna behandlar mig!

När jag kör den lilla Ful-bilen kvittar det hur fort jag kör. De andra bilisterna gör allt de kan för att köra om! Ligger jag på motorvägen skyndar de sig för att komma ifatt, sen pressar de in sig framför mig – och så saktar de ner igen. De tvekar inte på att en liten bil av äldre modell kör långsamt. Kör jag Fin-bilen kan jag däremot bara glida med i trafikrytmen.

Och om jag i morgonrusningen ska ta mig ut i en rondell och jag kör Fin-bilen är det bara att braka på. Kör jag Ful-bilen bör jag vänta tills det inte finns en bil i sikte. Får en annan bil syn på Ful-bilen som tar sig ut i en rondell spelar det ingen roll hur långt ifrån den är. Ful-bilen väcker ont blod och andra bilar känner ett pockande behov av att försöka köra ifatt och tuta på Ful-bilen. Gärna långt och ihållande.

Visst är det konstigt?

Att en liten Ful-bil kan väcka så mycket aggression?

IMG_0339.JPG
Det här är Fin-bilen. Visst borde jag ha tagit en bild på Ful-bilen men Pappsen är inte lika benägen att ta kort på den. Stackars Ful-bilen, ständigt ratad och dåligt bemött…

4 tankar om “Har du också en ful bil?

  1. Det är nog lite som att köra bil med övningskörningsskylt. De verkar det också vara ett måste att köra om , oavsett om de kör så fort som man får. Märkligt hur vi människor är, går efter utseendet på bilar! Och anser att de bilar som är snygga har större rätt att få finnas på nåt sätt! Jag hoppas verkligen vi inte tänker likadant bland människor, men jag är lite rädd för att många faktiskt gör det….

    • Ja, vi är fulla av fördomar och det är nog väldigt svårt att bli av med dem! Antar att fördomar hjälper oss att snabbt bedöma människor och situationer som det flockdjur vi är, men idag leder det oss väldigt ofta fel!

  2. Ja, så är det. Vi människor går efter utseendet…vare sig det gäller bilar eller människor! Och det är förskräckligt. När jag hade min egen lilla ful-bil, då körde ALLA om mig!!! Precis som att en del inte tål åsynen av en äldre/fulare bil framför sig….Tokiga människor! 😉

    • Ja, vi människor är väldigt tokiga! Jag är inte bättre själv. Jo, med utseende på människor dömer jag nog mindre än gamla fula bilar faktiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s