Fanns det fredagsmys förr?

Jo då, det blev tacos även för oss till fredagsmys! (Mycket mer mys blev det inte för Barnet ville inte somna om inte både Pappsen och jag låg bredvid i sängen och sen vaknade vi nu.)

Jag funderar lite på hur nytt ordet ”fredagsmys” är. Inte fanns det väl när jag var liten? Då hade söndagsmiddagen fortfarande en stark ställning i hemmet, men jag kan inte minnas nåt direkt fredagsmys? Visst tittade vi på Disneydags och kanske Fångarna på fortet eller Gladiatorerna men jag tror inte att vi åt nåt särskilt. Överhuvudtaget åt man ju mest mackor och oboy på kvällarna på den tiden, även om mamma till familjens jubel också gjorde varma mackor eller hemmagjord pizza ibland. Tacosen tror jag kom först när jag började bli tonåring, och då började också den första köpepizzan att dyka upp hemma hos oss!

Eller minns jag fel?

Hur ser fredagsmyset ut för er nu och hur var det innan tacosen gjorde entré i våra hem?

IMG_4524.JPG
Vi äter inte tacos varje fredag, men säkert varannan! Man tröttnar inte så lätt på det, och dessutom går det ju att variera sin tacos ganska mycket. Ikväll blev det nacho-tallrik med köttfärs, cheese-dip, sallad, svarta bönor, avokado, sallad, tomat, paprika, majs och jalapeno. Och med tacosås och vitlöks-creme fraiche till. Godast blir det om man först värmer chipsen och osten i mikron en liten stund innan man lägger på resten!

8 tankar om “Fanns det fredagsmys förr?

  1. Fredagsmys…näää! Inte när jag var liten 😉 Fast när pojkarna var små, fick de Lördagsgodis och ibland gjorde jag egen PIZZA. Men det var ju på Lördagar. Tror inte vi åt nåt särskilt, för att det var fredag (eller Lördag). Får barnen fredagsgodis nu för tiden…undrar jag? Istället för Lördagsgodis?

  2. Jag är glad att fredagsmys finns nu, det är trevligt att inleda helgen med lite god mat och här är det ostbågar/chips som gäller på fredagar och godis på lördagar!! 👍😊

    • Det låter riktigt mysigt! Det är kanske mest utbrett med fredagsmys bland barnfamiljer. Godis kan jag vara utan men skulle gärna vilja ha chips/ostbågar varje fredag!

  3. Förr………………när jag växte upp, inleddes helgen på lördagskvällen, fredagskväll var en vanlig vardagkväll. Det var skola och arbete även på lördagarna då. Skönt att det inte är så längre. 🙂 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s