Daimkladdkaka

image

Igår hade jag kryddparty här hemma. Det var det sista jag hade planerat in innan förlossningen. Nu ligger dagarna framför mig som oskrivna blad, mer eller mindre. Det känns skönt!

Jag är väldigt glad att jag hann ha mitt kryddparty. Sist jag var hos barnmorskan lät det på henne som att jag kunde föda när som helst, hon var inte säker på att vi skulle ses på tiden jag hade där igår. Det stressade mig lite och jag blev rädd att jag skulle få ställa in partyt. Men gårdagen har ju passerat och än känner jag inte att bebisen är på gång.

Så igår var det fullt hus här hemma!

Jag tycker väldigt mycket om att vara värdinna och få bjuda hem folk. Nu var vi ganska många så jag hann inte prata med alla och passa upp med fika och så som jag hade tänkt mig, men jag tror att folk roade sig och försåg sig ändå. Det är bra! För nu när jag är mamma så kommer jag ofta på mig med att glömma bort att avsluta en mening, eller ännu värre, tappa fokus när andra pratar med mig! Det kommer nog att vara så några år framöver så jag hoppas att man har överseende med mig.

Till fikat igår provade jag att baka daimkladdkaka. Det var jättegott! Det är inget recept jag själv har experimenterat utan det finns överallt på internet, men jag lägger ändå ut det här som inspiration!

Daimkladdkaka

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
lite salt
1 st dubbeldaim (56 g)

Topping

2,5 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1,5 msk kakao
1 st dubbeldaim (56 g)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smör och choklad (i vattenbad, mikro eller på svag värme i kastrull). Låt svalna något.

Vispa ägg och socker för hand och blanda med chokladsmeten. Tillsätt en nypa salt.

Sikta ner vetemjölet och rör blanda till en jämn smet.

Hacka daimen och rör ner. Häll smeten i en smord form, gärna med avtagbara kanter.

Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ställ kakan i frysen i en timme eller i kylen över natten.

Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao.

Hacka daimen och blanda hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resten av daimen.

Förvara i kyl, men låt den gärna bli lite rumsvarm innan den äts.

Jag bjöd också på min vetekrosslimpa och på potatisbröd.

5 tankar om “Daimkladdkaka

  1. Jag skulle gärna lägga ut många fler bilder men just nu måste jag snåla lite på det. Jag har använt allt bildutrymme jag har fått till denna sida, så jag måste fixa och trixa lite nu innan jag får ut en bild. Jag ska lösa detta men tyvärr blir det lite glest med foton så länge.

    • Åh, det var en fin komplimang! ☺️ Jag får känslan av att du är den perfekta gentlemannen! 😉

      Kryddparty. Du kanske har hört talas om tupper-ware-party? Det här är samma fast med olika kryddblandningar. Det kom en försäljare och presenterade olika kryddor, vi fick provsmaka en del och om man ville fick man beställa kryddor av henne. Sen fikar man och pratar. Ett trevligt sätt att umgås där man kan samla olika personer som kanske inte brukar umgås, men som ändå får något gemensamt att utgå från. Och det är jättefina kryddor. 😄

  2. Tack för i går, det var trevligt! Det var mitt första homeparty, där fanns lite av varje. Jag köpte köttbuljong och en body-lotion som luktar mango :). Daimkladdkakan till fikat var toppen! 🙂

    • Det var roligt att du kunde komma! Och ni handlade så bra så jag fick så fin värdinnagåva! Jag ville ju bara köpa mig en ny köttbuljong. ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s