Dagens trädgård

IMG_4735

Det är mycket på gång i trädgården nu. Pappsen gräver, klipper häckar, tar bort buskar och stenar och kanske nån rabatt här och där.

Jag planterar och rensar.

Vi är väldigt olika med det mesta, Pappsen och jag. Jag vill ha det lummigt och med mycket växter, gärna huller om buller, det behöver inte vara så noga med allting. Jag vill skynda långsamt och går gärna och funderar och planerar innan vi gör nåt drastiskt, som att hugga ner träd eller så.

Pappsen vill ha det strikt och ordentligt. Öppet och fritt, och viktigast är förstås att det bara går att braka på med gräsklipparen. När han går igång med motorsågen får han tunnelseende och vill hugga ner allt han ser på en gång.

Idag har Pappsen trimmat och klippt gräs och jag har provat min maskros-uppdragare(?). Där har vi en olikhet till. Pappsen älskar prylar. Det gör inte jag. Jag vill göra allt med så enkla medel som möjligt. Jag gillar inte dammsugare utan föredrar att sopa (men Pappsen har gömt sopskyffeln), jag vispar gärna grädde för hand och har bara hummat i två år när Pappsen har försökt få mig att använda maskros-uppdragaren.

”Det går så bra för hand.” säger jag och river upp ännu några maskrosblad utan att få med nån rot. (Det är ju inte så noga.)

Idag har vi också satt potatis, barnens Farfar och jag.

Det är Farfar som har ansvar för potatislandet. Han har utnämnt sig själv.

IMG_4706

Fast det är jättebra med hjälp.

IMG_4726
Här har ni dagens outfit.

Tröja – från Pappsens garderob
Arbetsbyxor – nya snygga från Jula
Pannband – som Farfar har vunnit på lotto

Och så har Pappsen grävt bort den dåliga jorden från växthuset så kanske jag äntligen kan plantera där snart! Det gick sönder glas i vintras så vi har fått sätta in nya rutor och så har Farfar och jag försökt plocka bort skärvorna. Vi fick inte bort allt splitter så nu byter vi ut jorden istället.

IMG_4707

Nu blommar också bergskörsbärsträden. De är så söta.

IMG_4671

Jag ska plantera mycket fler hyacinter. Jag har varit skeptisk till hyacinter som vårblomma eftersom den är så starkt förknippad med jul, men de är verkligen fina i vårrabatten och doftar ljuvligt!

IMG_4704

Den här lila blomman är så söt, men jag vet inte vad den heter?

IMG_4694

Det händer så mycket i naturen nu. Forsythian har slagit ut.

IMG_4693Och häggen är på god väg. Jag ser skillnad för varje dag. Igår tog jag detta fotot och idag när jag kom ut hade Pappsen mejat ner den.

Jättestor skillnad…

Fast maskros-uppdragaren var bra.

11 tankar om “Dagens trädgård

 1. Hahaa… Låter lite som oss då! 🙂 Det gäller att hålla ögonen på gubbarna när dom är i trädgår’n, annars ryker nog det mesta!
  Dom byxorna har jag med… Fick dom av maken, för att mina gamla målarbyxor är så fulla i färg att dom står av sig själv. Det är bara det, jag vill inte förstöra mina nya ,för dom är ju såååå snygga… Så jag har dom på jobbet istället! 🙂
  Här har faktiskt snön nästan försvunnit nu, idag såg jag att rabarberna börjat kika fram! 👏 Hyacinter… Mmmm ljuvligt!

  • Åh, har du likadana brallor! De är verkligen läckra!
   Skönt för er att snön försvinner! Nu går det nog fort. Mina rabarber har inte alls kommit långt så snart är ni nog ifatt! 😄

 2. Man kan göra det lättklippt utan att göra gräsmatta av allt, men det är nog bra att ha det lättklippt. Det ska vara kul att jobba i trädgården. 🙂 Maskrosborttagare är lite roligt att hålla på med, om man inte har alltför mycket maskrosor…SJälv har jag lite gett upp. Maskrosor är väldigt bra för alla pollnerande insekter tröstar jag mig med. 😉

  • Det är lite för mycket jobb i våran trädgård, så en del måste vi förenkla gör att hinna ta hand om allt men vi är inte helt överens om vad och i vilken takt. 😉
   Jag försöker ta bort maskrosor från rabatterna men hinner inte med gräsmattan. Och innerst inne tycker jag att de är fina. Trevliga blommor för barn, och insekter också då! 😄

   • Ätbara också. Lite pyssel, men man kan äta kronbladen. Man kan även äte de späda bladen. Jag tycker de smakar lite beskt, men en del älskar dom!

   • Ja, en riktig toppenväxt alltså! 😄 Jag har alltid tyckt att det låter så gott med maskrosvin också men har aldrig provat. Nån gång måste jag göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s