Hur var du på skolgymnastiken?

Pappsen har börjat att springa. Oväntat men sant.

Och jag är avundsjuk. Jag vill också vara sportig!

Visserligen avskydde jag skolgymnastiken.  Jag drömmer fortfarande mardrömmar om att jag är i skolan och inser att vi ska ha gympa!

Inte för att jag inte gillar att röra på mig, men jag var hopplös på bollsporter! Jag bävade alltid för att vi skulle sparka fotboll eller nåt.

Delvis beror det förstås på att jag var dålig på det, men jag tror också att det berodde på en rädsla för att stå i centrum, släppa på integriteten och ge sig hän. Och eftersom jag aldrig vågade prova på riktigt, utan promenerade omkring där jag trodde att det var minst risk för bollen att komma, så blev jag aldrig bättre heller!

Numera förväntas det ändå sällan att man ska vara med på några gymnastiska övningar. Det man har störst risk att råka ut för i sociala sammanhang är kanske bowling.

Och det är betydligt bättre! Särskilt nu när jag är vuxen.

Nu när jag inte skäms så mycket över att vara i centrum skulle jag nog tycka att det vore riktigt kul. Det är ju trevligt att umgås genom att göra saker tillsammans. Nog låter det skoj att gå ut med kompisar, dricka lite vin och bowla medan man fnittrar åt de fula skorna? Till exempel. Strax innan jag blev gravid med Lillan var vi faktiskt ett tjejgäng som var ute och åt middag och sen drog vidare och spelade biljard. Det var också kul.

Och det skulle vara skönt att komma ifrån hemmet själv nån gång! Hur mysigt det än är med en 1,5-månaders baby så blir det inte många tillfällen till att göra saker på egen hand. Jag lyckas på sin höjd stjäla åt mig en dusch.

Men så är ju tiden med en nyfödd. Kanske kan jag börja med en kvällspromenad så får det väl eskalera till bowling sen…

Då kanske jag äntligen kommer över mardrömmen om grabbarna som ropar argt efter mig när jag missar bollen?

Vilken typ var du på skolgymnastiken? Kastade du dig svettig efter bollen? Eller var du som jag – bättre på att undvika den?

  
Än så länge mest mys med den här lilla tjejen.

15 tankar om “Hur var du på skolgymnastiken?

 1. Vilken härlig bild på er ! 🙂

  Jag var nog ganska ok på gympan. Har alltid haft lätt för bollsporter av olika slag. Håller med om att det är trevligt att umgås när man gör något tillsammans också mer än att bara äta och dricka. Bowling blir säkert perfekt. 🙂
  Kram

  • Tack!
   Skönt för dig att du har lätt för bollsporter! Jag var duktig på att springa, hoppa, balansera och sånt men som sagt… urusel på fotboll. 😉

   Hoppas att du har en fin dag!
   Kram

 2. Å för mig var det samma, fick gå på ”straffgympa” efter skolan, antingen promenad eller basket. Haha! men till slut gav läraren upp så jag fick också ”ofrivillig” gympa på fritiden för att få godkänt 😛 Sen började jag dock gilla löpning och nu nästan storgillar jag träning på gym, när man kan göra saker i sin egen takt hehe! Inga bollar som flyger 😉 Powerwalks kan vara riktigt effektivt 🙂

  • Oj, straffgympa? Nä, mina lärare var nog ganska snälla. Om jag och kompisarna bad att få gå på en promenad istället för att sparka fotboll så fick vi alltid det. Jag väntar på att jag också ska börja träna på gym, och gilla det! 😄

 3. Mysig bild! 🙂

  Jag tyckte jättemycket om bollsporter på gympan, särskilt volley-boll det var det roligaste…….då kastade jag mej svettig efter bollen och var riktigt duktig 🙂 :)………..Nu blir det på sin höjd promenader.

  En eloge till P som löptränar! 🙂 🙂

  • Tack!
   Blir avundsjuk på er som var duktiga i bollsporter! Det var så jobbigt att vara nervös inför idrotten!
   Men visst var du riktigt duktig på höjdhopp också? Du har berättat att du gjorde braksuccé en gång! 😉

 4. På mellanstadiet var jag en som gick ”all in” på gymnastiken! Jag älskade att spela fotboll, innebandy och basket. Jag tränade fotboll på fritiden och spelade på cuper… Jag blev framröstad till lagets bästa spelare ett år under (PSG) Piteå summer games… Men så på högstadiet fick jag uruselt betyg av min lärare i gympa, då la jag ner allt vad sport innebär! Tråkigt… För som maken säger: ”du hade kunnat gå långt!” Nu har det gått så långt att jag hatar fotboll, jag till och med anklagar den för mitt dåliga knä… 😦 Bitter? javisst! Allt för en lärare som favoriserade söta, blyga tjejer som INTE visade framfötterna på gymnastiken!

 5. Jag gillade gymnastik….så länge det inte var lagsporter!!! Typ volleyboll, fotboll ,brännboll…där blev jag vald bland de sista. För jag var dålig på att kasta, sparka och usel på att ta lyra!!! Men hoppa högt, hoppa långt och löpning älskade jag, för jag var bland de bästa 😉 Kanske därför jag gillade det så mycket, för att jag var bra på det. 🙂 Avskyr bollar ännu idag och kan fortfarande inte ta lyra 😉 Och du kanske kan börja med sköna raska promenader, Lina ❤ Tummen upp för P som är så duktig. Kan han ha ärvt den sköna känslan av löpning från mig?? 😉

  • Samma som jag då! Alla lagsporter var hemska! Även om jag var duktig på mycket annat i gympa förstörde rädslan för bollsporterna gymnastiken helt tyvärr.

   P har säkert ärvt från dig! 😉

   Själv ska jag försöka få till en promenad nu ikväll! 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s